Det var tvåan i Handbollsligan Lugi mot fyran IFK Skövde som ställdes mot varandra under söndagskvällen i Arena Skövde.

Att det var mycket som stod på spel syntes – smågrinigt och tufft matchen igenom.

IFK började bäst. Efter drygt 21 minuter hade hemmalaget ledningen med 12–5. Lugi hade ytterst svårt att hitta in bakom en bra spelande Marcus Holmén i IFK-buren.

LÄS MER: Efter publiksuccén – IFK Skövdes sponsorer bjuder på inträdet

Men gästerna avslutade första halvlek starkt och krympte avståndet till fem mål när halvtidsvisslan ljöd – 16–11 var halvtidsresultatet.

– Jag tycker de första 15 minuterna är de bästa defensiva vi har gjort hittills i år. Vi sliter med deras försvar i början men lyckas mer och mer, säger IFK:s tränare Jonas Wille.

I den andra var det Lugi som kom ut något starkare än sina motståndare. Trots detta höll IFK tabelltvåan på ett par måls försprång hela tiden. Med en knapp kvart kvar stod det 22–17 på resultattavlan.

LÄS MER: Tredjemålvakten tog chansen och briljerade när IFK Skövde vann

Annons

Det skulle komma att bli ett nervkittlande slut. IFK började darra på manschetten och med tre minuter kvar skiljde det bara två bollar.

Men Blåvitt vann ändå.

När Rasmus Wremer gjorde 27–24 med två minuter kvar var uppförsbacken brant för Lugi.

Slutresultatet skrevs till 29–25. Därmed är IFK ny tabelltvåa med en match mer spelad än HK Malmö som på måndagen har chans att gå om när man möter Önnereds HK.

– Det är en fajt hela matchen med tajta och hårda dueller. Vi möter ett jäkligt bra lag, sliter för att vinna matchen och det blir lite kaotiskt i slutet med vissa situationer, säger Wille.

Situationen han syftar på var när målvakten Marcus Holmén drog på sig en onödig utvisning efter att ha yttrat sina känslor i allt för hög utsträckning efter ett missat skott mot en öppen bur.

– Men han har bett om ursäkt för det, säger Jonas Wille.

Matchens främste målskytt tillsammans med Lugis Alfred Jönsson var Richard Hanisch som gjorde nio mål. Och som så många gånger förr väljer han att lyfta fram hemmapubliken som en intensitetshöjare.

– När de tillkommer blir vi mer uppjagade. Vi är som vargar på jakt här hemma och då tillkommer de procenten som vi kanske inte alltid har på bortaplan.

Matchfakta

IFK Skövde–Lugi HF

29–25 (16–11)

Mål, IFK: Richard Hanisch 9, Matias Helt Jeps..

Matchfakta

IFK Skövde–Lugi HF

29–25 (16–11)

Mål, IFK: Richard Hanisch 9, Matias Helt Jepsen 6, Rasmus Wremer 5, Jack Thurin 4, Adam Samuelsson 2, Axel Franzén, Christopher Hedberg och Bård Egil Tobiassen.

Publik: 2418

Domare: Andrej Smailagic och Sandro Smailagic.