I november stod det klart att Patrik Liljestrand inte skulle träna IFK Skövde nästa säsong. I stället ska han till Boden.

Annons

Sedan beskedet kom att Liljestrand och klubben går skilda vägar har det spekulerats flitigt kring vem som kommer ta över laget. Enligt uppgifter till SN var en tänkbar lösning en tränarkonstellation med Mats Ljungkvist och Jesper Östlund som just nu tränar Skånelas herrar i allsvenskan. Den sistnämnde bekräftar att han pratat med IFK men att han är klar för ett annat uppdrag.

– Det stämmer att jag har varit i kontakt med Skövde men innan det kom till några längre diskussioner så sa jag att jag kommer vara tränare i en annan förening.

Är båda Skövdeklubbarna uteslutna?

– Jag kommer inte träna någonstans i Skövde.

27-årige Östlund är ett av Sveriges stora framtidsnamn på tränarsidan. I en intervju som han gjorde med Handbollskanalen i höstas, berättade han att han gärna tog nästa steg i karriären.

– Jag kommer hålla alla dörrar öppna, även för Skånela. Men ett huvudansvar i Handbollsligan vore den största och roligaste utmaningen. Jag skulle även tycka det vore ett bra steg att assistera någon av de mer meriterade tränarna i landet.