LÄS OCKSÅ: Unika(?) sekvensen i Skaraborgsderbyt

Den här säsongen är han med runt både U-laget och juniorlaget. Efter onsdagskvällens seger för HK Skövde i division 2 borta mot Skara (28–20) fick vi en pratstund med Mats Ljungkvist.

Han är optimistisk när det gäller klubbens framtid.

– Jag tycker A-laget sköts bra, och underifrån kommer det många fina och stora kullar plus att finns mycket bra ledare.

Han fortsätter:

– Bland de som är i junioråldern nu, födda 99-00, finns det fem-åtta stycken, kanske till och med ännu fler, som kan bli elitspelare. Men det är ett väldigt, väldigt stort steg. Någon eller några kommer bli det, det är jag helt säker på. Sen får vi hoppas att de andra kan komplettera allsvenskan, division 1- och division 2-klubbar runt om kring. Då får de bra och skolade klubbar och bättre handboll i hela Skaraborg.

Annons

– Det är kul och se ungdomarna ta för sig, tränar bra och att kompisar kommer och kollar här fast de är skadade. Det är ett gött gäng i flera kullar. Man hjälper och pushar varandra. Och det krävs ju. Om vi ska ha upp spelare som levererar någonting i elitserien kräver det ganska mycket. Det är tufft och svårt.

Har du något namn som kittlar lite extra som du kan lyfta fram?

– Hehe, det kanske jag har, men det säger jag inte till dig. Men det finns flera stycken.

Hur sugen är du på att bli A-lagstränare för IFK i en framtid?

– Det är väl lagom att vara på den här nivån, då vinner man ju mer, hehe.

Men du har ju spelat många år på hög nivå. Vill du inte dit som tränare också?

– Jag vet inte om jag är kapabel till det, har kunskap till det eller vill det. Jag vet inte Jag tycker det är kul att vara med de här yngre, lovande killarna och försöka få de att bli riktigt bra. Sen om det är i det här laget eller om man är med i ett A-lag längre fram, det har jag ingen aning om. Jag har annat jobb och familj, säger Mats Ljungkvist.

Skara HK-HK Skövde

20–28 (9–16)

Mål, Skövde: Viktor Ljungkvist 8, Anton Ullman 6, Albin Rosén 5, Lukas Nyman 4, Erik Sääf 2, Axel Dahlman, Adam Drebin, Erik Nyström.

LÄS OCKSÅ: Storstryk för IFK – mållöst i en kvart

LÄS MER: Rekordstort intresse för Skadevi Cup