Hittills har 61 barn och ungdomar anmält sig till årets Skara multicamp.

— Vi har mycket mycket bättre tryck nu än förra året, konstaterar Carl-Johan Kling.

Skara multicamp

Skara multicamp arrangeras vecka 25 samt vecka 26 i Skara. Barn och unga, 10-13 år, får under en..

Skara multicamp

Skara multicamp arrangeras vecka 25 samt vecka 26 i Skara. Barn och unga, 10-13 år, får under en vecka testa aktiviteter som: handboll, innebandy, friidrott, bad i badhuset, träningspass på gym, ishockey, skridskoåkning, graffitimålning, teater, skapande verksamhet, brännboll, fotboll, schack, scouting, frisbeegolf, ponnytrav, ridning, besök på Skara Sommarland.

Lägret arrangeras av Skara kommun och olika föreningar.

Han tror att det beror på att upplägget för Skara multicamp ändras något. Det är fler och delvis andra aktiviteter, man vänder sig till barn och unga i närområdet i stället för hela landet och priset har halverats sedan övernattningarna tagits bort.

— Det har säkert spelat in också, säger Carl-Johan Kling.

Skara multicamp kommer att hållas under vecka 25 och 26 och har plats för 70 deltagare per vecka.

Annons

Under lägret kommer de att få testa olika idrotter som ridning, ishockey och friidrott, men även kulturaktiviteter i form av teater och skapande verksamhet.

Dessutom kommer graffitikonstnären Dano Wilhelmsson att lära ut hur man skapar coola konstverk.

— Det är bra spridning mellan könen och med både killar och tjejer. Många kommer från närområdet: Skara med omnejd, Ardala, Axvall, Varnhem, Timmersdala, Lerdala, menar Carl-Johan Kling.

Han berättar att det bland annat gjorts utskick om evenemanget till alla skolor i kommunen, det har annonserats på laget.se och han har informerat i samband med en Sisu-träff där representanter från de lokala idrottsföreningarna funnits med. Dessutom har det affischerats om Skara multicamp i olika orter med en radie på sex-sju mil från Skara.

Detta har haft effekt. Anmälningar trillar in regelbundet.

— Det behövs omkring 100 anmälningar för att lägret ska bli av. Vi räknar med att det ska fungera, det ser lovande ut, säger Carl-Johan Kling.

Anmälningstiden går ut sista april. Då ska arrangörerna med Skara kommun i spetsen ta beslut om det blir något läger eller inte.