Totalt har närmare 300 butiker i Sverige testats av White Guide Green, en hållbar version av den prestigefyllda White Guide.

I kategorin Årets hållbara fryspris nomineras tio butiker som på ett framstående sätt visar upp fryst mat ur ett hållbarhetsperspektiv. En av de nominerade butikerna är Ica Kvantum Skövde, som även förra året var nominerade till två olika priser i White Guide Green.

Butiken har dubbla chanser, för också i kategorin Årets svinnpris 2019 är Ica Kvantum Skövde nominerade. Där prisas butiker som på ett bra sätt arbetar med att minska matsvinnet i butik och som kommunicerar behovet av ett minskat svinn ut mot kunderna.

Priserna i White Guide Green delas ut vid en gala på Bonniers Konsthall i Stockholm den 12 juni 2019. Juryn har bedömt hur butiken arbetar med att lyfta sitt frysta sortiment samt hur utbudet av vegetariskt protein och ersättningsprodukter presenteras i Årets hållbara fryspris och Årets svinnpris har juryn bedömt hur butiken arbetar för att minska butikens eget matsvinn.

White Guide Green är ett samarbete mellan White Public AB och Bergkvist Publishing AB. Kriterierna för huvudkategorin Årets Hållbara Matbutik är framtagna tillsammans med Världsnaturfonden WWF och guiden genomförs med stöd av följande partners: KRAV, Scan, Sydgrönt, Skånemejerier, Oatly, Royal Greenland, Findus, Svenskmärkning och Pågen.

Annons

Mat