Bakom ToWe elektronik finns Tomas Wenell. Han fick Årets tillväxtpris i Skövde kommun. Företaget har haft en stark utveckling under det gångna året och nått en tillväxt på 150 procent.

– Det är jättebra. Man får skaffa sig förtroende hos kunderna, sen får man stora jobb och sen går det som sjutton, sa Tomas i en kommentar i livesändningen efteråt.

– Vi trivs bra i Skövde. Det är bra företagsklimat här och vi har fått mycket hjälp från näringslivsenheten här också, tillade han.

Styled By Me fick därefter priset för Årets butik i konkurrens med Växthuset, Gengåvan och Arken Zoo, som också var nominerade i kategorin.

Men den kombinerade kläd- och inredningsbutiken i Skövde centrum drog alltså det längsta strået i den tuffa konkurrensen.

– Det betyder mycket för oss i butiken att få ett sådant här pris. Det inspirerar oss att jobba ännu hårdare. Vi vet att vi är inne på rätt väg. Nu är det bara att fortsätta att jobba, sade en av de lyckliga pristagarna efteråt.

Priset för Det goda exemplet tilldelades därefter Ica Nära Timmersdala, som representerades av Peter Lindholm.

– Det här företaget är en arbetsgivare som visat ett långsiktigt engagemang och som visat att socialt ansvarstagande kan kombineras med affärsmässighet. Genom att se förmågor och möjligheter istället för brister och hinder visar de vägen mot en mer hållbar arbetsmarknad, lät bland annat motiveringen till priset.

Annons

– Min inställning är att det inte finns några omöjliga fall utan alla människor är värda en andra chans i livet.

– Erik som är med här har fått en andra chans. Han kom in för två år sedan och var en ganska slagen ung man. I dag jobbar han heltid i butiken och är en riktig klippa, konstaterade Peter Lindholm.

Live-published photos and videos via Shootitlive