De nya lokalerna ligger närmare resenärerna, vilket förstås också är ett plus. Tidigare fanns Next Skövde och Skövde turistcentrum på två olika platser i centrum, i det lilla "pepparkakshuset" vid Sandtorget och på Långgatan.

Det första som mötte besökarna idag var Shukri Hassam från Drottning Blankas gymnasieskola. Hon bjöd på alkoholfritt bubbel vid dörren. Precis utanför var det även möjligt att smaka på Martin Karlssons potatis och purjolökssoppa, toppad med ramslöksolja. Den som ville kunde även få en nybakad crissini med lufttorkad skinka.

Innanför dörrarna möttes man av VD Mats Olsson som hälsade glatt på alla och fick ta emot blommor av bland andra hotelldirektör Åsa Vlk från hotel Majoren.

– Det här blir fantastiskt bra, att hamna mitt i flödet av människor och att vi får samsas under samma tak, säger Mats Olsson.

Han förklarade även att en flytt är ett bra tillfälle att syna sin egen verksamhet.

– Man får ta tillfället i akt och utmana sig själv med att ifrågasätta sitt arbetssätt och prova nya grepp. Ett exempel är att våga lyfta fram regionala besöksmål på lokal plats, som Upplev ditt Skaraborg. Det är ett sätt att visa på vilken bredd vi har att erbjuda.

Tove Ekblad berättade att Next Skövde och och Skövde turistcentrum funnits i de nya lokalerna sedan 1 december, men under spartanska former.

– Nu börjar vi känna oss hemma här och trivs verkligen bra.

Annons

Dagen till ära hade man engagerat elever från Drottning Blankas gymnasieskola, elever som går på turistprogrammet. De fick öva i värdskap och Next Skövde är intresserade av ett samarbete.

– Vi vill även visa upp spelstaden Skövde och dess utveckling och därför finns även Skövdespelet Goat Simulator med en spelutvecklare på plats, säger Tove Ekblad.

Spelutvecklaren var Tau Petersson, som jobbar halvtid på Next Skövde och annars på Stunlock Studios.

– Vi hjälper staden att ta vara på den unika spelbransch som finns här. Vi måste fortsätta hålla fanan högt och visa vad som faktiskt görs i Skövde. Här finns över 20 spelbolag, 200 anställda och 450 studenter inom spel, säger Tau Petersson.

Minglarna bjöds också på lättare tilltugg och lite aktiviteter. Bland annat kunde besökarna testa och utforska Next Skövdes appar i deras appstation.

– Man kan även prova VR-glasögon där du hamnar mitt bland tranorna vid Hornborgasjön och så har vi vår kluriga tipspromenad, säger Tove Ekblad.

Totalt jobbar det fjorton personer på Next Skövde varav två på turistcentret