Händelsen ska ha utspelat sig i somras i centrala Falköping. Enligt polisens förundersökning passerade kvinnan, tillsammans med sina tre barn, den misstänkte när mannen började skrika nedsättande saker, bland annat "blattebarn", till henne och hennes barn. Kvinnan har i polisförhör berättat att hon inte riktigt uppfattade vad han sa. Därför gick hon tillbaka och frågade vad han hade sagt och att det inte var okej. Det var då mannen ska ha sagt "om det fanns en gaskammare skulle jag slänga in dig där, som Hitler” och att han skulle gasa barnen. En massa folk ska ha passerat förbi under tiden men bara en gammal man med rollator stannade för att lugna kvinnan, som, vad hon själv berättat, var mycket upprörd. Kvinnans berättelse stöds av ett vittne som var med vid händelsen.

I polisförhören har mannen uppgett att han inte minns något av det som ska ha hänt och att det låter otroligt att han sagt det som åklagaren hävdar att han har sagt.

Hur som helst så åtalas han nu för hets mot folkgrupp. Åklagaren menar att mannen har uttalat sig nedsättande mot en grupp med syftning på hudfärg och etniskt ursprung.