I helgen anordnades SM i hoppning inomhus hos Billdals Ridklubb. 22 ekipage gjorde upp i SM-finalen för unga ryttare, och bland dem fanns Skövdebon Lina Johnsson Anderberg och hennes häst Double of C.

Det blev en rafflande kamp om guldet när både Lina Johnsson Anderberg, som rider för Falbygdens hästsportförening, och Mikaela Gustaphson, Strömsholm, var felfria efter två omgångar.

Annons

I omhoppningen var det dock konkurrenten Gustaphson som var hetast och därmed blev det SM-silver för Falköpingsryttaren.

– Min häst touchade bara en bom på hela tävlingen, och det var den rivningen i finalen, säger Lina Johnsson Anderberg som trots allt är väldigt nöjd med sin silvermedajl.

– Jag hade som mål att hamna topp sex eftersom jag visste att vi båda var i väldigt fin form. Men man ska ha turen på sin sida så ett silver var helt klart över förväntan.

Med ett SM-silver i medaljskåpet kan 21-åringen se tillbaka på en av sina största framgångar inom hästsporten. Härnäst väntar lågsäsong med mycket träning och planering.

– Tanken är att jag ska tävla ute i Europa nästa säsong. Så nu är det prio att hitta en bra lastbil till hästarna för att kunna göra det, säger Lina Johnsson Anderberg som även kommer att sysselsätta sig med att ta in fler hästar på träning i sitt stall under vintern.

LÄS MER: Lina ser inga hinder trots sjukdomen