Många av åhörarna vid SPF Seniorerna Skövdes medlemsmöte i Kyrkans Hus, drog sig till minnes Alfs varma och mjuka röst när de hörde hans fru framföra flera kända låtar. Det är märkligt hur väl de berättande texterna som i ”En femöres kola” och ”Hundar, ungar och hembryggt äppelvin” lever kvar i minnet.

Annons

Monica framförde sånger av både Alf och sig själv. Till sitt stöd hade hon Christer Sandberg på Keyboard med ”hel countryorkester”. Mellan låtarna berättade Monica både om Alfs liv och sin egen karriär och flera av de artister de mött. Alf turnerade hela 40 år och när Monica kom in i bilden var hon med på turnéerna.

Just att skriva berättande sångtexter med innehåll som berör på något sätt, glädje eller sorg, har också blivit Monicas idé. Detta fick vi exempel på i den första översättning som Monica gjort av en engelsk text i ”Tills änglarna hämtar mig”. Det var en låt som publiken applåderade extra. Även hennes egna låt ”Tillbaka igen”, som hon gjort tillsammans med Björn Olsson mottogs varmt.

SPF Seniorerna Skövdes vice ordförande, Olle Wendt, framförde föreningens tack till Monica Robertson och Christer Sandberg och hade en stilla undran om det är just för att Alfs låtar har med kvalité att göra som vi kommer ihåg dem?