Michaela Ek är 27 år och fostrad i Skövde HF sedan barnsben. I Ek har spelat i A-laget sen 2007 och har länge varit en av de tongivande spelarna. Nyligen passerade hon 500-målsstrecket och är med det bäst bland nuvarande spelare. Målskörden hittills i år är 68 fullträffar på 17 matcher.

Thomas Hellberg är elitansvarig i Skövde HF och bekräftar att övergången är ett faktum.

– Det är skrivet och klart, Michaela lämnar oss när vårt kontrakt med henne går ut efter säsongen. Hon har haft dialog med flera klubbar under en tid. Sen blev det väl Silkeborg som passade bäst.

Hellberg konstaterar att det är en bra spelare som står i begrepp att lämna klubben.

Annons

– Det är alltid tråkigt när bra spelare lämnar oss, men samtidigt måste vi lyckönska henne när hon nu tar det steget i handbollslivet.

– Dessutom är det trevligt för Skövde HF att kunna fostra spelare som blir proffs. Det ger ett gott renommé till klubben och för den utbildning spelarna får hos oss.

Vad kan du säga om Michaela och hennes karriär?

– Hon är fostrad i Skövde HF och har hört till klubben hela sin karriär. En vänsterhänt spelare som levererat på en bra nivå under många år. Michaela har varit betydelsefull för oss länge, inte minst i år då hon gör sitt bästa år hittills, säger Hellberg.

Ek kommer att presenteras i sin nya klubb i samband med en seriematch nästa fredag.

På klubbens hemsida säger chefstränaren Jakob Andreasen bland annat följande om sin nya adept:

"I Michaela får vi en spännande kantspelare, som utöver anfallsspelet också kan täcka i försvaret. Detta ger oss fler möjligheter i kontringsfasen. Samtidigt får vi en spelare som prövat många saker i sin handbollskarriär och viktigast av allt; hon passar också väl in i profilen som ersättare till Simone Böhme."