Elva personer har nominerats till Skövde kommuns föreningsstipendium 2018. På onsdagen gick det till Sara Andersson i Skövde gymnastikförening, uppger kultur- och fritidsnämndens ordförande Kaj-Eve Enroth (L).

– Stipendiet på 20 000 kronor kommer att delas ut under idrottsgalan i januari, säger han.

Skövde kommuns föreningsledarstipendium inrättades 1993 och delas årligen ut till personer som ”utfört en värdefull gärning inom idrottsföreningsverksamheten i Skövde kommun.”

Tidigare år har kultur- och fritidsnämnden haft mellan tre och fyra nominerade att ta ställning till, uppger ordföranden. I år var de över tio.

– Många var också bra och väl värda ansökningar. Och de som inte får pris i år kommer få svar och anmodan om att inte ge upp. Ja, vi ber dem återkomma, säger Enroth.

Årets stipendiat har, enligt nomineringen, varit aktiv i Skövde gymnastikförening sedan barnsben. Hon gjorde ett kortare uppehåll efter den aktiva tiden som gymnast innan hon övergick till tränare och senare även som organisationsledare genom utskotts- och styrelsearbete, skriver man.

I dag uppges hon vara lite av ”spindeln i nätet” för det mesta inom föreningen. Hon är ordförande och aktiv som truppledare för föreningens tävlingsgymnaster, regiondomare och en av de ansvariga för trupputskottet.

”En hjärtefråga är bättre träningsmöjligheter för föreningens aktiva och hon har varit en av de drivande i hallfrågan mot kommunen de senaste 10-15 åren. En fråga som nu äntligen ser ut att kunna få en lösning,” skriver man också.

Annons

Nämndens motivering till valet av Sara Andersson avslöjas först vid utdelningen av stipendiet, uppger Kaj-Eve Enroth.

– Den kommer att stå på diplomet, säger han.

Övriga nominerade

Följande var också nominerade till 2018 års föreningsledarstipendium: Pertii Minkkinen, Sk..

Övriga nominerade

Följande var också nominerade till 2018 års föreningsledarstipendium: Pertii Minkkinen, Skövde Karate Kai, Thomas Dahlin, IF Tymper, Kristian Pälviä och Mattias Grimstoft, Skövde Saints, Peter Collin, Skövde HIF, Mats Dahlstedt, Skövde Skateboardförening, Lotta Bergstrand och Anders Ljungblom, Skövde HC, Elisabeth Enroth, Livräddarna, Ingvar Fredriksson, SPF seniorerna Skövde, Ideella funktionärer Friskis & Svettis, Eva Ek, Skultorps Tennisklubb.