Under de senaste åren har golfen på Knistad ökat kraftigt. Från en liten klubb med 300 medlemmar och ungefär 10 000 rundor per år har verksamheten mer än tredubblats, och 2018 har klubben nästan 900 medlemmar och spelade 28 000 rundor.

För att möta det stora intresset rekryterar nu Knistad Herrgård årets klubbchef 2015, Unni Ekenberg.

Unni har jobbat med golf i över 20 år och började sin karriär på Skinnarebo G&CC utan för Jönköping, gjorde en säsong på Sand GK utanför Jönköping samt åtta säsonger på Ringenäs GK som shop- och marknadsansvarig. Nu lämnar hon lämnar hon jobbet som klubbchef på Skinnarebo GK där hon varit sedan 2013 för att gå till Knistad.

– Jag ser fram emot att få vara med och utveckla golfen som fortfarande kan utvecklas mycket. Att jag sedan får vara med i utvecklingen som sker på hela Knistad Herrgård är också väldigt spännande, säger Unni Ekenberg i ett pressmeddelande.

Under åren med Unni som klubbchef har Skinnarebo G&CC utvecklats mycket, något som hon prisades för 2015, då hon blev utnämnd till Sveriges bästa klubbchef med motiveringen ”Det finns många människor som ligger bakom den påtagliga förändringen, men i fronten för utvecklingen har det funnits en stark Klubbchef som fått hjulen att snurra, tack vare ett passionerat ledarskap”.

– Jag tror att Knistad Herrgård kommer bli en av Sveriges bästa golfresorts, med den spännande SPA anläggningen och den vackra Äppelbyn som just nu växer fram. Det är självklart också spännande med golfentusiasten Steffo Törnqvist som delägare, säger Unni Ekenberg.

Annons

– Vi är inne i ett mycket expansivt och spännande skede på Knistad, och har som målsättning att bli en av Sveriges bästa herrgårdsresorter. Golfen är en stor del av vår verksamhet och att få in Unni Ekenberg som klubbchef känns otroligt bra. Hennes glädje, passion och iver att alltid utvecklas passar som handen i handsken för oss. Vi är mycket glada för att Unni vill komma till oss” Säger Dan Persson VD Knistad Herrgård.

Unni Ekenberg börjar sin tjänst som klubbchef på Knistad Herrgård den 1 Mars 2019.