Götasalen var fylld till sista plats när högskolan höll avslutningshögtid för sina programstudenter på fredagen. Under drygt 1,5 timme hölls det tal, delades ut stipendium och bjöds på välljudanden körsång till de avgående studenternas ära.

Högskolans rektor Lars Niklasson var först ut på talarlistan. Hans betraktelse handlade om att se vad framtiden kan tänkas innebära för de nyutexaminerade studenterna.

– Jag ser tre vägar för er att gå. Antingen är ni på väg till ett jobb, eller så kanske ni är på väg till ett liv som företagare, eller så är ni på väg tillbaka till akademins värld för fortsatt utbildning på en högre nivå. 

– Oavsett vilken väg ni väljer att så hoppas jag att ni har fått bra redskap att använda er av via studierna här på högskolan, konstaterade Niklasson bland annat.

Annons

Redskapen han hoppas de ska ha nytta av är att vara skeptiska och ställa kritiska frågor, en god samarbetsförmåga och att nätverka. Här anknöt han också till högskolans alumnförening Di Gamles, som också fanns på plats för att välkomna avgångsstudenterna till den nya tillvaron efter avslutade studier.

Som sig bör delades även ett antal stipendier ut under ceremonin. Elin Åkesson fick Högskolans resestipendium av år 1990 på totalt 25 000 kronor med motiveringen "för goda studieresultat och stort engagemang inom området fysisk aktivitet".

Yvonne Johansson och Åsa Rejnö fick 55 000 kronor vardera ur Gösta Svenssons minnesfond. Yvonne får stipendiet för att kunna fördjupa sina doktorandstudier samt för att kunna genomföra det sjukhusövergripande projekt som hon deltar i. Åsa i sin tur får stipendium för att kunna fortsätta sin forskning som har fokus på etik och etiska frågeställningar i vårdandet av personer som drabbats av stroke.

Även Skövde kommun delade ut ett resestipendium till Luis Alejandro Hernandez Renteria, som fick 25 000 kronor som stöd till resor och samarbete med barn och unga som har diagnoser som adhd.

Men inte bara studenterna lyftes fram denna dag, utan även en handfull lärare fick komma upp på scenen och motta utmärkelser för sitt arbete. Studentkårens Carolina Kaspersson delade ut kunskapsäpplen till i tur och ordning Oscar McGregor, Anna Larsson, Helena Granström, Ola Nyqvist och Kristina Ek. Samtliga fick ta emot sina utmärkelser med en välformulerad motivering som garanterat gladde djupt in i varje pedagoghjärta.

När den mer officiella delen av avslutningen inne i Götasalen var avklarad fortsatte festiviteterna med ett glas bubbel och mingel utomhus i den sköna försommarvärmen. Det hade talats om åska under eftermiddagen, men den höll sig borta och istället fick alla närvarande njuta och mingla en stund med nära och kära innan det var dags att ladda upp för kvällens övningar.