Thomas Högberg, från, Tidaholm var en stor profil inom ishockeyn, men även i sitt yrke som lärare blev han omåttligt uppskattad. Social kompetens är ord som ofta används. De som kände Thomas Högberg vet att han personifierade det.

HV71-ikonen Johan Davidsson sammanfattar vad många känner i ett första uttalande till tidningen:

— Han var en oerhört mjuk och varm människa och brydde sig om allas välmående.

Annons

Det var genom passionen för ishockeyn som Thomas Högberg blev känd i vidare kretsar. Efter aktiv karriär som sista utpost i IFK Tidaholm/Tidaholms HC och Skövde IK blev han även tränare i moderklubben. Det ledde till ytterligare engagemang, bland annat i Skövde IK och Falköping Blue Riders.

Elitklubben HV71 såg storheten i Högbergs ledarskap och den kunskap han hade om ishockey. Högberg verkade inom HV71 i flera år och var med om att ta två SM-guld.

Om det så var i ishockeyns finaste salonger eller i ett svettosande omklädningsrum i ett liten islada på vischan spelade ingen roll. Högberg gick hem i alla läger med sitt rättframma, rakryggade sätt, som han gärna kombinerade med spetsfundigheter.

Hans egenskaper passade även i skolvärlden. Thomas Högberg kunde hålla ordning i klassen och eleverna gillade honom omåttligt. Även bland lärarkollegorna var han mycket uppskattad och ett stort stöd.

Det är många som sörjer Thomas Högberg idag och varma tankar går till hans familj.