Daniel Komayesh är ett känt namn i handbollskretsar. Vänsternian har IFK Sköde som moderklubb och debuterade för laget i elitserien säsongen 2009. Efter det har han representerat ytterligare två elitserieklubbar samt spelat sex landskamper med Iran. För ett och ett halvt år sedan lade han ner handbollskarriären och började istället spela fotboll i den dåvarande division 4-klubben Ulvåkers IF.

Nu gör han dock comeback på handbollsplanen. Komayesh kommer att spela med HK Country i de två eller tre kommande matcherna då han sedan åker till USA för att studera.

Annons

— Han har tränat med oss i några veckor och började känna sig sugen igen. Men ser på träningarna vilken kapacitet han har och kommer bli en bra förstärkning för oss, säger Henrik Schneider till SN-sporten.

Vad kommer han tillföra till laget?

— En grym rutin, till att börja med. Sedan har han ett väldigt bra skott och kommer även att bli viktig i försvaret för oss.

Han är inte lite ringrostig efter mer än ett års uppehåll?

— Nja, han är i en fysisk stark form i och med att han spelat fotboll och håller igång. Sedan finns det väl lite att jobba på med tajmingen, men det kommer.

På lördag tar Country emot Amo på hemmaplan, då kommer alltså Komayesh vara med i truppen. Country ligger för närvarande näst sist i serien med fem poäng upp till Lindesberg och ett negativt kval.

— Vi gjorde en stark insats mot Tyresö i den senaste matchen. Amo är ett bra lag och det kommer att bli en svår match, men om vi behåller spelet som vi hade sist har vi en god chans.