Hökensås Golfklubb arrangerar sin sedvanliga stortävling Hjo S Open, som en av de stora tävlingarna som inleder den svenska golfsäsongen, och som lockar elitspelare från hela Sverige. I år också en del skandinaviska spelare.

Tävlingen spelas kommande helg den 27 och 28 april med inspelsdag på fredag den 26 april. Klubben erbjuder 114 tävlingsplatser för herrar och 33 för damer varje år. Men detta år har anmälda damer minskat. När anmälningstiden gick ut var knappt halva startfältet för damerna fyllt.

– Efter påtryckningar från damerna själva och förbundet kommer damklassen att genomföras fast med förändrade premisser. De startavgifter som kommer in går direkt ut som prispengar och klubben gör ett nollsummespel, säger Malin Ingsten i ett pressmeddelande.

Färre damer tävlar

Hökensås GK skriver också att tävlandet generellt har minskat bland damer de senaste åren och samma trend har synts bland andra klubbar som arrangerat tävlingar helgerna innan påsk.

– Precis som förgående år är Hjo S Open numer en del av Future series, vilket innebär att spelarna får tillgodoräkna sig sina rankingpoäng till Swedish Golf Tour. Totalt delas 50 000 kronor ut i prispengar i helgen. Förutom att flera tidigare vinnare av Hjo S Open återvänder, spelar Hökensås GK:s egna hemmaspelare Jonas Pettersson, Patrik Andersson och junioren Noel Rilheim tävlingen i helgen, berättar Malin Ingsten i pressmeddelandet och fortsätter:

Annons

– Ett annat hett namn är Michael Jonzon, som vunnit två segrar på Europatouren, Portuguese Open 1997 och Castelló Masters 2009. Jonzon är fostrad i grannklubben Billingens GK.