Det första stoppet var vid café Nordpolen i Vara. Där fick vi kaffe med ett kaffebröd. Dessutom fick vi en kort historik om Nordpolen, hur namnet uppkommit och när det startade. Efter en välsmakande kaffestund fortsatte färden till Kungliga Jaktmuseet i Vargön.

Vid framkomsten till detta fantastiska museum som var inrättat för att informera oss om älgen och många andra naturfenomen på Halle- och Hunneberg. Vi fick en guidad information om museet, när det startade och om hela innehållet i detta fantastiska naturområde.

Nu var det dags för lunch och den var förlagd till Ronnums herrgård i Vargön. Där serverades en fantastisk god lunch och vi fick välja mellan kött och fisk. Dessutom fick vi en kort information om herrgården, innan det var dags att åka vidare till nästa besök, som var Saab-muséet i Trollhättan. Efter en rundvandring bland alla gamla bilmodeller som tillverkats hos Saab, fick vi även här en kort information om hur Saab utvecklades och hur illa det slutade med en konkurs och avveckling av produktionen. Som avslutning gick resan vidare till Nossebro för shopping hos bland annat Erikssons charkuteri, där vi också fick en kort information om detta gamla anrika företag och en kaffepaus på närliggande konditori. Där fanns också möjlighet att inhandla skor. Det var Forellenresor som lagt upp ett trevligt program för resan och alla resenärer var mycket nöjda med en trevlig och innehållsrik resa.

Annons