Det var för drygt två veckor sedan som SN-sporten kunde avslöja att IFK Skövde ställt ultimatum till fyra supportrar som uppträtt högljutt.

När säsongskortsinnehavarna uppmanades att byta plats valde de att bojkotta IFK Skövdes hemmamatcher.

Nu vill kantspelaren Christopher Hedberg ha tillbaka supportrarna.

- De spred verkligen energi. Jag vet inte ens vad som hände, men om man är högljudd är det bara gôtt. Så länge de inte skadat någon så tycker jag de kan få komma och skrika och heja. Vi vill att de ska vara här, säger Hedberg efter Alingsås-matchen som sågs av 1086 åskådare i Arena Skövde.

Motståndarnas tränare Mikael Franzén öppnade presskonferens med att ge en känga till Skövde-borna som han tycker sviker sitt lag.

Även Hedberg vill gärna se mer folk på läktaren.

Annons

- Jag tycker vi har ett bra lag, men har inte fått det att klicka. Vi tror på oss själva och nu när det kommer viktiga matcher så behöver vi stöd.

- Vi har knappt spelat halva säsongen och redan har folk gett upp på oss. Folk är inte intresserade av att se oss spela, säger Hedberg samtidigt som han vill "ge en eloge" till de som faktiskt dyker upp.

- Vi spelar för stan och inte för oss själva.

Kantspelaren som är fostrad i värmländska Hellton kunde med sina två mål nå 100 mål totalt i IFK Skövde-tröjan. En siffra som han knappast gladdes åt.

- I dag gläds man inte alls åt det där, samtidigt som det är kul att ha uppnått någonting i Skövde hittills. Hoppas på hundra mål till innan säsongen är över, säger han.

Nyligen gick IFK Skövde ut och meddelade att kontraktet med tränaren Patrik Liljestrand inte kommer att förlängas efter säsongen.

Hur mycket det har påverkat laget har Hedberg svårt att svara på.

- Men det blir lite så att vi visste inte om att det var på gång. Det är ju inte så att de kommer till oss spelare och säger att "du får inte fortsätta" mitt under säsongen. Då hade man inte varit pepp. Nu får vi sluta upp bakom Patrik.

Vem ser du helst som ersättare?

- Magnus Frisk är kunnig. Han är en duktig tränare. Dennis Sandberg (tränare för talanglandslaget) är en annan som jag vet att jag funkar med.