På lördag kan människor förvänta sig nyputsade och rytande mustanger på vägarna i Skaraborg. Classic mustang club Sweden håller sin Sverigeträff i området och kommer att bo på Billingehus.

— Det är spännande, det blir drygt 200 bilar som kommer, säger Tommy Andersson, klubbens regionsansvariga i Skaraborg.

Runt 300 personer kommer till träffen som samlar människor som brinner för bilar av typen Ford Mustang. Cruisingen startar vid Billingehus och kör bland annat via Källby och Lundsbrunn till Kinnekulle.

Annons

— Deltagarna kommer från hela Sverige i princip, det är väldigt spritt, säger Tommy Andersson.

Kinnekulle lockade

Han berättar att valet i år föll på Skaraborg efter en diskussion. Där fanns saker som lockade bilentusiasterna.

— Det var väl att köra på Kinnekulle ring som lockade, att testa sina bilar. Det finns också mycket att se på Kinnekulle.

På Kinnekulle ring kommer en del av deltagarna att på racingbanan pröva krafterna under huven i sina Mustanger. Bilträffen kommer att ha deltagande modeller från 1964 och fram tills i dag.

— Det ska bli kul, det ligger mycket jobb bakom. Nervositeten finns där, jag hoppas att allt ska flyta på som det ska, säger Tommy Andersson.

Han köpte sin första Mustang för mer en 20 år sedan och har sedan inte kunnat släppa bilarna. För honom liksom många andra i klubben är Ford Mustang en drömbil sedan bardomen. Nu får Mustangentusiasterna gemensamt njuta.

— Nu känns det bra, det blir kul att träffa alla klubbvänner här.