Nu börjar fotbolls-VM i Ryssland och mängder av fotbollsintresserade söker sig till restauranger och näringsställen för att tillsammans med likasinnade avnjuta matcherna.

– Det är alltid trevligare att se sport tillsammans med andra, säger Kent Kyrk, som är delägare i O'Learys i Skövde och Falköping.

– Känslan när Sverige gör mål och hela restaurangen ställer sig upp och jublar är helt otrolig. Mycket roligare än att sitta hemma och glo själv.

Att visa sportevenemang i offentliga miljöer kräver licens från TV-operatören, i det här fallet Canal Digital. Prissättningen är baserad på storleken på restaurangen samt om man har alkoholtillstånd eller inte.

– Jag vet inte hur mycket just VM kostar att visa. Vi har löpande abonnemang för att visa sport året runt. Men det är stora pengar det handlar om, totalt betalar vi årligen 1,1 miljoner kronor för våra två restauranger, säger Kent Kyrk.

Övriga Skövde-restauranger som visar VM-fotbollen är Mikes pub och restaurang, Laser Dome, Pitcher's och Ten Lanes.

– Jag älskar VM och kommer att se alla Sveriges matcher, och så får man inte missa när de stora lagen som Brasilien, Argentina och Tyskland spelar, säger Kent Kyrk.

Hur går det för Sverige?

– Jag tror att vi kanske kan ta oss till kvartsfinal om allt går vår väg, men sedan är det nog stopp.

Annons

Relaterat: Här ser du VM-fotbollen på storskärm