I flera år har vi på vår sajt utsett Årets Lussekatt, och fått in massor av nomineringar. Våra läsare älskar verkligen de fyrfota vännerna.

Det är kanske inte så konstigt. Katten är vårt populäraste husdjur. Det finns runt 1, 3 miljoner katter i svenska hem. För många är de heligare än jultomten, och nu är det dags att visa det.

Nu är alltså frågan: vilken katt är sötast? Smartast?

Förmodligen finns lika många åsikter som det finns kattägare.

Årets nomineringar har öst in och vi kommer att utse vinnare i två klasser, bästa foto samt bästa film.

Tävla? Så här gör du!

Välj ut EN bild eller film (helst inte längre än 60 sek) och mejla ditt bidrag till tavling..

Tävla? Så här gör du!

Välj ut EN bild eller film (helst inte längre än 60 sek) och mejla ditt bidrag till tavling@vgt.se. Glöm inte att skriva några rader om katten och ange namn och adress till katt och ägare.

Har du redan en uppladdad film, skicka med länken.

Senast 12/12 klockan 12.12 måste vi ha ditt bidrag. Vår enväldiga jury kommer sedan att utse vinnare, som publiceras 14/12.

Film med Tigris och Taurus som provar kläder. "Nu när det närmar sig jul så brukar vi ha tradition i vår familj att alla ska prova ifall man kommer i julkostymen, i våra katters fall så är detta inte alltid så uppskattat. Men dom får mig alltid full i skratt och det är det som julen handlar om. Det är därför jag vill nominera mina katter Tigris och Taurus för att dom är min stora glädje i livet och vet hur man bjuder på sig själva" skriver Lisa från Falköping. -------------------------------------------------------------------------