Centrumföreningen Mega i Skara, Skara Sommarland och Axevallatravet har nu återigen snickrat ihop en vecka med start den 15 juli som förutom travet innehåller mängder med aktiviteter för hela familjen. Allt är ännu inte satt, men mycket av vad som väntar släpper de nu.

– Det blir aktiviteter under hela veckan, men på onsdag eftermiddag drar det igång ordentligt, säger Peter Gustavsson som är projektledare för Mega, till Skaraborgs Läns tidning.

På kvällen är den första av totalt tre Sommarkvällar i Skara. Järnvingarna inleder på samma sätt som förra året. Därefter är det dags för Melodifestivalaktuella artisten Andreas Johnson.

Sommarkvällarna kommer även i år att hållas på och vid Djäknescenen. Omkring kommer det att finnas andra barnaktiviteter som hinderbanor och hoppborgar, chokladhjul och liknande folkparksaktiviteter. Konferencier är Andreas Ljung.

På torsdagen fortsätter aktiviteterna inne i Skara med tornerspel i Fornbyn, men också med fotboll - och en match som kan bli en riktig rysare. Den sker i samarbete med föreningen ViLirare.

Föreningen grundades 2014 av Bosse Petersson, tidigare spelare, tränare och expertkommentator. Den tragiska händelsen 2014 i Helsingborg, med en supporters bortgång i samband med en allsvensk fotbollsmatch mellan Helsingborgs IF och Djurgårdens IF, blev startskottet för initiativet som verkar för att skapa förebilder inom idrotten.

Annons

Under torsdagen kommer föreningen att finnas på plats och ha fotbollsaktiviteter inne på Skara Sommarland. På kvällen är det sedan Sparbanken arena på Vilanområdet som gäller. Föreningen ViLirare ställer då upp med ett lag fotbollslegendarer. Namnen kommer att släppas närmare matchen, men klara just nu är den tidigare elitfotbollsspelaren Anders Limpar och den tidigare Djurgårdenspelaren Johan Arneng som numer också håller på en hel del med trav.

Fotbollslegendarerna kommer att få möta ett lokalt lag med bland annat travprofiler.

På fredagen drar sen den stora travhelgen med Trippeltravet igång som avslutas med söndagens Stochampionat.

Den 1 augusti och 16 augusti är datum att boka in också, då är det Sommarkvällar i Skara. Artisterna den 1 augusti är än så länge hemliga. Men till finalen bjuds Skaraborna på ännu en Melodifestivalartist - Anna Bergendahl.