Sigvards Volvo PV444 är en av de äldsta i landet

Sigvard Lorentzsons bilpärla är en svensk klassiker i ordets rätta bemärkelse. I sin ägo sedan 1980 har Böjabon en Volvo PV444 av 1947 års modell.

Han delar smak med självaste kungen – spana in Ulfs bilpärla

Kungen har haft en, Helgonet har kört en och Ulf Andersson i Skultorp äger en – en Volvo P1800 från 1967.

Anettes bil har funnits i familjen sedan köpet 1965

Den gamla Saab 96:an är inte i mint kondition. Däremot är Anette Nilssons röda pärla från 1964 fylld av härlig och ärligt förtjänad patina.

Saab 99 GL Super combi coupé -77 en given bilpärla för Martin

Annons

Blott 12 år gammal fick Martin Wallin en Saab 900 av sin far. Sedan dess är det Saab som gäller för Martin, vars nuvarande ögonsten är en Saab 99 GL super Combi coupé av 1977 års modell.

Oscars läckra bilpärla – en ”kanelbulle” från 1953

Oscar Lundgrens Hudson Hornet är unik och ovanligt vacker med sina linjer och färger.

Här hörs smattret från klassiska motorcyklar

Tony Pettersson och Pernilla Lund i Acklinga har en imponerade samling av Harley-Davidson motorcyklar.

Paret har bilrenovering som passion och hobby

Per Larsson och Helena Gustavsson delar intresset för gamla amerikanska bilar. Hela deras fritid genomsyras av bilar och att fixa till dem.

Michael lika skicklig som proffsen – gör lackeringen till en konstform

Månaden innan bilmässan på Elmia lade Michael Andersson ner åtta timmar om dagen på att få sin lowrider färdiglackerad. Och han hann. Precis.

Han har ägnat livet åt bilar

Per-Gunnar Perhed har ägnat sitt liv åt bilar och motorer, ett intresse som gör att det idag är väldigt trångt i hans garage. Han påstår sig ha vuxit ifrån MG-bilar - men frågan är om det verkligen stämmer.


Foto: Kristina Claesson

Eva förföljs för sin fina Volvo

Volvo tillverkade 218 155 bilar av 140-serien 1973. En av dem köptes som ny av bankkamrer Bertil Borg och sedan 1989 är Volvon i dottern Evas ägo.

Ingbeth fick en 60-årig Buick i 60-årspresent

När Ingbeth Stenvall under sin 60-årsfest blev ombedd att gå ut och öppna garageporten fick hon en chock. Inne i garaget stod en superläcker Buick Century från 1955 som hon fått i present av sin make Tomas.

Nennes Corvette är körglädje och ögongodis

I början på 70-talet såg Nenne Wier sin drömbil. Nu står det en nere i garaget och är precis så vacker som när han såg den första gången.

Hemma hos Curt är alla traktorer klenoder

1966 började Curt Axelsson på Lantmännen. Sedan dess har intresset för traktorer funnits. Men att peka ut någon särskild pärla i samlingen? Det går inte.

Bengts Morgan sjunker inte i värde

Bengt Gyllenmyr, 72, har många pärlor i fordonsgaraget men favoriten är utan tvekan en klassisk grön Morgan Plus 8 cabriolet från 1993.

Ärtan – en glädjemaskin

Den är grön. Den är rund. Den är en av världens mest tillverkade bilmodeller. Den kallas Ärtan av sina nuvarande ägare. Eva och Sixten Berglund heter de stolta innehavarna till denna 1973 års modell.

Har du också en bilpärla?

Vi letar efter fler fina bilar med en historia att skriva om. Har du en pärla du tycker vi sk..

Har du också en bilpärla?

Vi letar efter fler fina bilar med en historia att skriva om. Har du en pärla du tycker vi ska uppmärksamma? Mejla till oss på red.sn@vgt.se.