Det har enligt Bert kostat 45 miljoner kronor bara i år att fräscha upp och expandera Ursand, beläget utanför Vänersborg. Totalt säger han att han satsat 70 miljoner kronor under fem år. En stor del av pengarna ska komma från hans verksamhet med flyktingförläggningar.

– Det här är större än satsningen jag gjorde på Skara Sommarland, berättar Bert.

Totalt 4000 lastbilslass har används för att fylla ut och skapa nya ytor i och runtom campingen. Berts andra företag Rullebo, med fokus på billiga och smidiga boenden, har två områden med hus och en husbåt som tar ut besökare på turer över Vänern. En del av det nytillkomna är taget från Berts gamla äventyrsland i Götene och han har även flyttat din en lekplats från en tidigare flyktingförläggning. Mycket fokus ligger även på schlagern och Berts historia inom musikbranschen. Plattorna med artisters handavtryck och namn, som tidigare fanns i Skara, ligger prydligt placerade utanför receptionen. Utöver dessa finns guldskivor, foton och annat att hitta i ett schlagermuseum med konferensrum. Gatorna i Ursand är också döpta efter artister som Bert jobbat med under åren.

Läs mer: Berts besked: därför lämnar jag Skara

Annons

Arn och Barbados

Nu återstår i princip bara att lägga den sista touchen.

– Det var katastrof här innan vi började. Nu har vi byggt ytterligare 160 nya campingplatser och en massa nya grejer, säger Bert.

Det är schlagerhus och lekplatser, djurpark och en medeltida Arn-restaurang. Även utegym, bastu och snart en paddeltennisbana. Tre stora nya områden för camping och boende har tagits fram såväl som ett flertal mindre platser för aktiviteter och övernattning. Och fler satsningar tar snart vid. Ett helt nytt område med Barbados-tema ska anläggas intill vattnet och i den närliggande skogen ska det byggas en mountainbike-bana.

Som mest har de haft uppåt hundra personer som arbetat med att fräscha upp och expandera, säger Bert. Bland dessa är flera Skaraföretag inblandade.

– Jag har flyttat hela Skara hit.

Bert har för övrigt kvar huset i Skara, men det hänger ett svart moln över hans relation till staden.

– Jag vill inte ha med Skara att göra. Jag tål inte de som sitter på kommunen.

Läs mer: Här åker Berts planscher ner

Beröms av besökare

Trots att säsongen inte riktigt dragit igång än är det gott om besökare.

– Du ska se om ett par veckor, då kommer du inte ens in här.

Många av besökarna passar på att berömma Bert för sin satsning när de passerar honom. Han är också på mycket gott humör när han visar upp resultatet av sitt och de andras arbete.

– Det här är en av de bästa campingarna och baden i landet, säger Bert Karlsson.