Efter tio år som sportchef väljer Hans Ljunggren att sluta sin nuvarande roll som även inkluderar klubbchefsrollen.

"Tio år är en lång tid och att arbeta i en och samma klubb med så ansvarsfulla arbetsuppgifter är oerhört inspirerande men samtidigt mycket krävande. Nu när styrelsen har beslutat sig för att göra en nystart känns det helt rätt att kliva åt sidan och lämna plats för nya krafter", skriver han på Skövde IK:s hemsida.

Annons

"Skövde IK kommer för alltid att vara klubben i mitt hjärta och jag är full av beundran och samtidigt tacksam över att ha fått samarbeta med alla dessa ideellt arbetande tränare, ledare och funktionärer som brinner för föreningslivet i allmänhet och Skövde IK i synnerhet. Stort tack för er insats, ingen nämnd, ingen glömd!".

Alexander Fornsjö är ordförande i klubben och berättar att han vetat om Ljunggrens beslut i en vecka.

– Det finns ingen dramatik i det här utan nu när vi gör ett litet omtag i föreningen känns det rätt att lämna över till andra, det faller sig ganska naturligt, säger Fornsjö som hyser den största respekt för det jobb Ljunggren gjort för Skövde IK.

– Jag tror han har varit i klubben i totalt 29 år i olika roller. Det är väldigt imponerande och häftigt. Vi från klubben vill visa stor uppskattning för det "Hasse" gjort. Det är en epok som är över på något sätt men allt gott har ett slut.

Hur ser jobbet ut nu med att hitta efterträdare?

– Det ser ut så att vi kommer i framtiden ha en sportgrupp med en ansvarig som rapporterar till styrelsen. Sen kommer vi att anställa en klubbchef. Den personen behöver inte ha hockeybakgrund utan kan komma med perspektiv utifrån, säger ordförande Alexander Fornsjö.

Hans Ljunggrens kontrakt sträcker sig fram till 1 juli.