Familjen Waage gjorde församlingshemmet till sitt drömhus

Frida och Bjarki Waage har renoverat och bor i ett tidigare församlingshem.

– Vi har gått från 12 kvadratmeter i centrala Göteborg till 317 kvadrat här i Säter.

Helén och Bengt bor mitt i naturen

Sist på vägen, hundratals meter från närmsta granne, bor Bengt Jalmselius och sambon Helén Perlheden ute vid Vristulven i ett hem inrett till stor del i naturmaterial.

40-talskåken förvandlades till ett modernt boende

Följ med hem till Sanna Bergström och förre hockeyspelaren Mattias "Gummi" Gudmundson. De har förvandlat en gul träkåk från 40-talet till ett modernt boende i vitt med spännande detaljer.

Hon har Skaraborgs mysigaste hem enligt omröstning

Annons

Mörkt och ljust. Gammalt och modernt. Gitte Davidsson villa i Värsås faller de flesta i smaken. Nu kan hon titulera sig Skaraborgsmästare i mysiga hem.

Från fårhus till magnifikt boende – spana in huset som synts i SVT:s Husdrömmar

På sluttningen mot Hornborgasjön har Ewa och Börje Falemo byggt sitt drömhus.

Paret skapade sitt eget hus: "En lägenhet var aldrig något alternativ"

När husen på marknaden var för dyra vände Emil Persson och Anna Eriksson sina blickar mot ett rivfärdigt hus utanför Timmersdala, som tillhört Emils farfar. Men istället för att förstöra byggnaden förvandlade paret det till sitt hem.

"Att ge upp fanns inte på kartan", säger de envisa husbyggarna

Madeleine Söderqvist och Loke Walander har byggt sitt drömhus ute på landet i funkisstil helt från grunden – även om kommunen var lite motsträviga under projektets gång.

De tog sig an stort husprojekt: ”Det här huset är för alla”

Direkt när Reidun Hedberg och Åke Söderqvist såg det gamla huset - på över 280 kvadratmeter - insåg de att det skulle bli ett stort projekt att renovera det. Byggnaden höll på att förfalla efter att ha stått tom i över tio år, men paret kunde se en potential.

Från ruckel till paradis med hångelstig

Ingen toa, ingen dusch, knappt en enda garderob och en fläkt som inte fungerade - när Peder Andersson köpte ett sommartorp i Varola var det mycket som saknades. Se hur Peder Andersson och Carina Mogren renoverade det till sitt permanentboende.

De blåste liv i föråldrat torp: "Det var gasmask på som gällde"

Döda fåglar och insekter på vinden, väggar och golv i bruna och gröna nyanser i hela huset samt spår efter möss här och där - när Annika och Janne Lidberg tog över släktingarnas torp fanns det mycket jobb att göra.

Hon gick från showartist till konstnär - och fann kärleken mitt husrenoveringen

Jenny Carlberg tröttnade på artistlivet i Stockholm och valde istället att satsa på sin stora passion - konsten. Det tog henne till Valtorp där hon är i full färd med att renovera sitt hus.

100 000 följare kan inte ha fel – följ med in i Instagramkändisens hem

Rosa, vitt och grått. Fluffigt, mjukt och ombonat. Sarah Stråths hem gillas inte bara av henne själv – utan av över 100 000 andra.

Arne har en färgglad leksaksvärld i sin lägenhet

Dragleksaker, pussel, tåg och plockfigurer i klara färger. Arne Leffler har närmare 700 Brio-leksaker hemma.