Det var stort säkerhetspådrag i Skaraborgs tingsrätt när häktningsförhandlingar angående mordet på 17-åriga Lisa Holm hölls på onsdagen. Alla som ville närvara fick genomgå en rigorös kontroll.

Förhandlingarna skedde bakom stängda dörrar, men efteråt stod det klart att samtliga tre personer som suttit anhållna, häktas. Samtliga tre personer förnekar brott.

Två bröder

Det handlar om två bröder från Litauen, 31 och 35 år gamla, samt frun till den äldre mannen, en 34-årig kvinna. Trion bor nära kaféet, där Lisa Holm arbetade.

Annons

Männen häktades på sannolika skäl misstänkta för delaktighet i mord. Formuleringen tyder på att man tror att de utfört dådet tillsammans. De beläggs också med restriktioner, vilket innebär att åklagaren har rätt att bestämma hur avskilda de ska hållas från övriga samhället i syfte att förhindra att de försvårar polisutredningen.

Förnekar brott

Kvinnan häktades som skäligen misstänkt för grovt skyddande av brottsling mellan den 7 och 12 juni 2015. På grund av den lägre misstankegraden behöver hon omhäktas eller släppas inom en vecka.

Under förhandlingarna såg den 31-årige mannen allvarlig, men lugn ut när han via tolk mottog beskedet om att han häktats. Kvinnan såg trött och medtagen ut, och hennes make verkade fundersam och orolig.

Alla närvarande vid förhandlingarna har belagts med yppandeförbud. De får inte berätta något om det som kommit fram.

Häktningarna för männen gäller för två veckor framåt, sedan måste åklagaren väcka åtal eller begära omhäktning annars släpps de misstänkta på fri fot. Med tanke på utredningens omfattning är det dock inte troligt att åtal väcks så snabbt.

Live Blog Senaste nytt om jakten på försvunna Lisa