Nyligen häktades barnläkaren från Skaraborg vid Stockholms tingsrätt. Läkaren är bland annat misstänkt för två fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn när han arbetade på en barnmottagning i Stockholm. Polisen har även hittat barnpornografiskt material hemma hos mannen och man utesluter inte att fler än de fyra aktuella målsägarna kommer att dyka upp.

Enligt NLT anmäldes barnläkaren 2016 av en ung patient i Skaraborg, men utredningen lades ner.

Annons

Läkaren jobbade vid Skaraborgs sjukhus från 2015 fram till att han sa upp sig självmant i början av 2017, enligt Marga Brisman, chefläkare vid Skaraborgs sjukhus. Mannen arbetade inom barnmedicin och ska ha arbetat på flera orter i Skaraborg.

– Det är avskyvärt och fruktansvärt det som han misstänks för, säger hon till NLT.

Anmälan i Skaraborg gäller en ung patient som känt obehag i samband med en undersökning. En anmälan gjorde till patientnämnden.

– Ja, vi talade med patienten, anhöriga, personal och läkare, men kom fram till att det inte skett något speciellt i det här fallet, säger Marga Brisman till NLT.

Den misstänkta mannen nekar till anklagelserna. Han kommer troligen att omhäktas på torsdag för misstankarna i Stockholm.