Syftet med tävlingen är, förutom att vara en rolig grej, att belysa vilken roll informationssäkerhet har i dagens samhälle. Samtidigt vill Högskolan i Skövde bidra till ett ökat samarbete mellan utbildningsorganisationer i samhället, därför har studenter och elever från flera andra gymnasieskolor och högskolor i länet bjudits in att delta.

– Under utbildningen nätverks- och systemadministration (NSA) lär vi studenterna mycket om att skydda både nätverk och system. Denna tävling är ett roligt sätt att sätta den kunskapen i ett sammanhang genom att studenterna får försöka knäcka olika säkerhetslösningar. Dessutom tycker vi det blir en kul grej att bjuda in studenter från andra lärosäten till oss, säger Joakim Kävrestad, programansvarig för NSA och en av personerna bakom NSA Hack Event.

Annons

Johan Zaxmy, systemspecialist och lärare på programmet för nätverks- och systemadministration vid Högskolan i Skövde, initierade idén för tävlingen förra året och företaget InExchange samt föreningen SHS är samarbetspartners till eventet.

– Vi fick väldigt positiv respons efter föregående års tävling och det har varit mycket förfrågningar om när nästa tävling ska ske. Extra roligt är att det är väldigt många som har erbjudit sig att hjälpa till att genomföra årets tävling, säger Johan.

I år går tävlingen av stapeln fredagen den 24:e mars och pågår i 18 timmar. Samarbetspartnern InExchange finns i Skövde och arbetar bland annat med affärstransaktioner. I år är även SHS studentnätet med och arrangerar tävlingen.

– Vi ser det som det en fantastisk möjlighet att få träffa innovativa studenter som brinner för kreativa lösningar. Vi hoppas också några av dem kommer att vilja arbeta med oss efter sin utbildning, säger Patrik Johansson, Chief Project Officer på InExchange