När Magdalena Graaf bankar på dörren väntar glädjefnatt.

Fråga Inger Oldefors på Leabygatan.

Hon trodde det skulle bli födelsedagsuppvaktning av maken Roland, tillsammans med barn och barnbarn, när det knackade på dörren och hela teamet från Postkodlotteriet kom in i villan.

Magdalena Graaf gratulerade och lämnade över guldkuverten, sammanlagt sex stycken, en för varje lott Inger Oldefors köpt. I varje kuvert låg en resecheck värd 23 810 kronor.

När alla kuverten var öppnade, något Inger Oldefors gjorde tillsammans med barnbarnen Stina och Hedvig, hade resecheckar för sammanlagt 142 860 kronor landat på Leabygatan 3.

Annons

Inger Oldefors har köpt postkodlotter så länge de funnits, har väntat förgäves på storvinsten och var nära att ge tappt.

Nu var hon glad så tårarna trillade.

— Det här ska vi använda för att åka någonstans, hela familjen, sa hon.

Sammanlagt en miljon i resecheckar har hamnat i det vinnande postkod-området.

Tvärs över gatan hade till exempel Solveig Lundqvist med sina fyra lotter kammat hem en vinst värd strax över 95 000 kronor. Hon var lika glad hon.

Inger och Roland Oldefors son Johan fick veta om vinsten för en månad sedan. Hans uppgift har varit att samla familjen så att tv-teamet kunde göra ett överraskningsbesök. Så när Magdalen Graaf kom in i huset var Johan och hans fru Camilla där med barnen Stina och Olle, och Johans bror Fredrik tillsammans med frun Elin och barnen Hedvig och Märta.

— Vi fick säga att vi skulle fira Rolands 70-årsdag, säger Johan som fått Inger att lämna jobbet på rättspsykiatriska kliniken lite tidigare än vanligt.

Någon födelsedagsfest blev det inte. Men tårtorna gick åt ändå när grannar på Leabygatan tittade in för att fira vinstregnet över området.