Även om Skaraborgskompositören är den som haft med flest låtar i Melodifestivalen totalt sett, så är fyra i samma startfält rekord även för honom.

– Det kommer att bli lite körigt på repetitionerna, det är ju bara tre bidrag som jag inte varit med och skrivit. Men jag är väldigt nöjd med artisterna som framför våra låtar, fortsätter Thomas.

Nano först ut

Först ut i startfältet är Nano med "Chasing Rivers", artisten som fick svenska folkets röster 2017 och en jättehit med "Hold On".

Sedan kommer Zeana feat. Anis Don Demina med "Mina bränder" och därefter Mohombi med "Hello".

– Jag har precis kommit hem från ett låtskrivarläger i Dubai, där artisten också deltog. Ena dagen sitter man och tittar ut över bukten i solskenet och nu är man hemma lagom till snön. Sanningen är att jag inte riktigt hunnit ställa om till festivalen ännu, säger Thomas.

Sammanlagt var de 28 deltagare från 16 länder.

Sist ut är Anna Bergendahl med låten "Ashes To Ashes" och sångerskan gör nu comeback i det här sammanhanget efter segern 2010.

– Det ska bli spännande att höra henne och se upplägget på scenen, menar G:son.

Eftersom han tävlar med fyra bidrag vet han givetvis att inte alla kommer med till finalen.

Har du några egna favoriter i startfältet?

– Jag har inte hört Wiktorias låt ännu, men på pappret är hon ett starkt kort. Dessutom gillar jag Arja Saijonmaa, jag skrev låtar till henne för 20 år sedan.

Annons

Har med fem bidrag

I årets Melodifestival står G:son bakom fem låtar och därmed behåller han titeln som Sveriges meste schlagerkompositör. Närmast ofattbara 56 Melodifestivalbidrag är han uppe i nu.

– Det är helt otroligt, men i år gick det ganska lätt att hitta rätt artister till låtarna. Vi hade stolpe in många gånger, säger Thomas.

Skulle du kunna beskriva dina fyra bidrag:

• Nano – Chasing Rivers: En låt gjord för Nano och gillade man hans tidigare Melodifestivallåt som kommer man att tycka om det här också. En låt som passar hans kostym, helt enkelt.

Zeana feat. Anis Don Demina - Mina bränder: En partylåt med två roliga artister, ett bidrag som bjuder in till fest. Dessutom skriven ihop med Pa Moudou Badjie från Panetoz, så det finns väl vissa drag därifrån.

• Mohombi – Hello: Vi skrev det här bidraget i Dubai under januari förra året. Det är en låt i medeltempo med lite arenavibbar. Dessutom är ju artisten väldigt bra.

Anna Bergendahl – Ashes To Ashes: Det är ingen ballad, utan en poplåt som passar hennes röst perfekt. Det är helt enkelt ett bidrag i stil med vad hon tidigare gjort.

Och vem ska du sitta med i greenroom?

– Det är nog det minsta problemet, säger G:son med ett skratt.