Det blev en del turbulens i Skövde HF, när styrelsen i november meddelade att Magnus Frisk inte skulle få träna klubbens damlag i den högsta ligan från och med nästa säsong.

Beslutet i sig är inte så mycket att säga om.

Tränare bör bytas ut med jämna mellanrum och Magnus Frisk har trots allt tränat damlaget i 24 säsonger.

Det var dock SÄTTET som det skedde som var klumpigt – dels tidpunkten, precis efter succématchen borta mot IK Sävehof (24-20) och dels på det snabba sätt, bara några dagar, som beslutet togs av en decimerad styrelse. Den erfarna sportgruppen kördes helt över. Styrelsen motiverade beslutet med att den ville ha FÖRNYELSE, på vilket sätt framgick inte.

Annons

Sportgruppen (med Dejan Vulevic som talesman) hade förordat att Magnus skulle fortsätta något år till och en ersättare successivt skolas in som ny tränare. Det blev inget av det. Själv tror jag att den avgående SHF-tränaren skulle blivit en ypperlig sportchef med de erfarenheter och det kontaktnät han har över hela landet.

Skövde HF valde en annan väg och kommer vilken dag som helst att presentera en ny tränare. Det kan bli succé, men det kan bli tvärtom också.

Frågan är vilka spelare som väljer att följa med Magnus till Skara HF? Flera spelare har ju genom åren valt Skövde HF just på grund av den kapacitet som den nuvarande Skövde HF-tränaren besitter.

Skara HF har som mål att gå till slutspel den här säsongen.

Det tror jag inte bli verklighet.

Det lär bli kvalspel och förhoppningsvis en fortsatt plats i SHF kommande säsong.

Laget behöver förstärkas och breddas. Det blir lättare med en SÅ rutinerad tränare. Jag hoppas att nyckelspelare som Elin Ottosson, Caroline Friberg, Lovisa Henriksson och Carolina Järlstam fortsätter liksom de båda danskorna Trine Leth och Lina Hindhede. Jag skulle också gärna se Jessica Ernbring (Önnereds HK) i truppen – en genialisk och rutinerad spelförare. Jag hoppas vidare att Alice Nyfjäll tar ett kliv till som högersexa och att målvaktssidan förstärks.

Med en av landets mest erfarna och kompetenta tränare i Magnus Frisk kan Skara HF redan nästa säsong bli bästa SHE-lag i Skaraborg och ÄNTLIGEN ta sig till slutspel.

Magnus Frisk har skrivit på för två plus ett år.

Det lär bli fler säsonger, om inte 24…

Grattis, Skara HF!