Redan under hösten 2016 påbörjades arbetet med att bygga om Skövde Golfklubbs 18-hålsbana.

– Vi har byggt om varenda kvadratcentimeter av banan, med nytt gräs och nya former. Det är som en ny golfbana på samma plats som den gamla, säger klubbchefen Clas Christensson.

Det mesta arbetet är klart och nu återstår bara att låta gräset växa.

– Det allra sista vi gör är att lägga sand i bunkrarna innan det är dags för spel. Alla former är satta och vi ska bara lägga i lite mer gräsfrö i marken.

Ni hade en budget på upp till 18 miljoner kronor, räckte det?

– Vi kommer att landa på 19,5 miljoner, och drar alltså över budgeten med 8 procent. Den extra kostnaden hade vi i våra kalkyler. Även om vi naturligtvis helst inte hamnat där, så innebär det inga akuta problem för oss. Vi klarar oss.

Blev banan som ni tänkt?

Annons

– Den blev ännu bättre. Det är en sak när man sitter och ritar och tänker, och en helt annan när man ser hur bra det blev i verkligheten.

– Trots tajta tidsramar så har vi kunnat bygga banan fullt ut och vi har fått otroligt mycket för pengarna vi lagt. Nu är vi tämligen säkra på att banan kommer att hamna på topp 20-listan i Sverige.

Banan kommer att öppna för spel under sommaren och förberedelserna inför premiären är igång.

– Vi har inte spikat någon exakt datum ännu, men troligen blir det efter midsommar, säger Clas Christensson.

– Det här är en stor händelse för klubben och vi siktar på att hålla invigningstävlingar under tre eller fyra dagar. Det kommer att bli fokus på medlemmarna och de lokala krafter som varit engagerade.

Under tiden som banan varit stängd har Skövde Golfklubbs medlemmar kunnat spela på banorna i Falköping och Lundsbrunn. Den nya banan är designad av banarkitekten Christian Lund.

– Jag tycker att den blivit mycket lyckad med stor variation och med utmaningar för alla, avslutar Clas Christensson.