På fredag viner klubborna genom luften. Då kommer Golf-SM till Knistad herrgård utanför Skövde. Hela 160 spelare kommer att delta i helgens bataljer, vilket betyder fullbokat. Tanken var egentligen att färre skulle få komma till start, men som mest var 167 spelare anmälda innan några droppade av.

Ulf Nilsson är tävlingsledare i helgen.

— Det ska bli jättekul. Det är tredje gången SM, eller RM som det tidigare hette, anordnas i Västergötland, säger han.

SM-veckan går av stapeln mellan 4-12 juli runt om i Västergötland på olika platser. Västergötlands golfförbund håller i trådarna, men de enskilda tävlingarna leds av lokala föreningar. På plats utanför Skövde sköter Knistad hotell och konferens sådant som mat och logi tillsammans med Knistad golf & country club som har fokus på tävlingen.

— Jag har velat få det länge hit, det passar väldigt bra här. Du bor och spelar på anläggningen, vilket är bra eftersom det kommer spelare från hela landet hit, säger Ulf Nilsson.

Annons

Knistad golf & country club har arbetat hårt med att få ordning på banorna eftersom en otrevlig vinter satte skador på greenen. En övningsgreen fick offras för allmännyttan, men nu ser gräset ut att hålla.

— Vi hoppas att vädrets makter är med oss och att allt fungerar runt omkring, säger biträdande tävlingsledare Hans-Owe Larsson.

Ett 40-tal funktionärer kommer att finnas på plats för att se till att allt går rätt till. Värst blir det om åskan ställer till bekymmer, det finns nämligen små marginaler att justera tävlingstiderna om arrangören måste skjuta på tävlingen.

Än så länge ser tävlingsledarna ljust på helgen. Mycket ska stämma, men de är överrens om att de har bra koll hittills.

— Vi är nöjda med att få arrangera, siffran över antalet deltagare är fin. Det ger en bra inkomst till klubben, säger Ulf Nilsson.

I helgen kommer bland annat idrottsfenomenet Kenta Nilsson till start. Kenta Nilsson, Mr Magic, är en av Sveriges genom tiderna bästa hockeyspelare, med många år i NHL. Han vann Stanley Cup vid ett tillfälle. Efter hockeykarriären har Kenta försökt sig på en golfkarriär, bland annat med sikte på Champions Tour.