Kärleken gjorde som kärleken så ofta göra – slår till plötsligt och på en oväntad plats.

– 2012 gick jag en pilgrimsvandring i Spanien på 800 kilometer. Efter 500 kilometer så mötte jag en man från Sverige och det är därför som jag sitter här nu, berättar Gina Anita Kristensen – som innan hon landade i Skaraborg hade bott i Nordnorge och i Bergen.

Kärleken där på pilgrimsleden var kanske inte omedelbar – men den var snabb.

– Vi gick sedan tillsammans de sista 300 kilometerna, men då var det mer som kompisar. Men när vi stod på flygplatsen efteråt så frågade han om han kunde få komma till Bergen och besöka mig.

Efter att ha de båda hade åkt emellan länderna under några år så flyttade Gina i fjol till Sverige och till Hova.

– Jag trivs väldigt bra, bortsett från att det är ovant att inte ha något fjäll omkring sig. Är man från Nordnorge är man van vid att ha mycket fjäll och mycket hav runt omkring, men nu är det mer en rak väg in i skogen. Men jag trivs väldigt bra, säger hon och ler.

I Norge har Gina jobbat som synsk i nästan 30 år. Hon säger att det är en förmåga hon har haft sedan hon var liten och att den har gått i arv i familjen.

– Min mormor var väldigt synsk och folk åkte långa sträckor för att ställa frågor till henne. Så det finns i familjen och mina barn är också väldigt synska.

Hon menar att hon kan läsa av folks känslor och tankar och med det som verktyg försöker hon hjälpa dem på olika sätt.

Annons

– Jag kan hålla i seanser och sådant också, men det är inte det jag gör mest. Jag är mer motiverad att få människor att hitta sin egen potential. Jag kan gå in på karma och tidigare liv – det är sådant jag gjort en hel del i Norge – men jag tycker att det viktigaste är livet vi har här. Jag vill hjälpa folk att lösa problem, om det så är emotionella eller spirituella problem.

Det är det här arbetet som hon nu vill fortsätta här i Skaraborg.

– Jag vill försöka nå ut i området här omkring och ge kurser och hålla föredrag. Det är det som är min plan, i alla fall. Sedan är det inte så många som känner till mig här i Sverige än, så det kommer kanske bli en liten övergångsperiod.

I Norge har hon jobbat heltid med det här och det hoppas och tror att det ska bli fallet även här i Sverige.

– Jag har en väldig tillit till att de som ska hitta till mig också kommer att hitta till mig. Jag brukar inte jaga efter folk utan låter dem själva hitta till mig. Jag tror att de som passar för det jag gör kommer att hitta mig på ett eller ett annat sätt.

Det är många som är skeptiska till det här – hur tänker du kring det?

– Jag respekterar det. Jag försöker inte överbevisa folk på något sätt utan tar hänsyn till det och har också respekt för det, säger Gina.