Det var när en kvinna skulle hämta sina barn på förskolan på fredagen som hon upptäckte två personer som spände upp en ståltråd över en gångbana vid Timmervägen. Tråden ska enligt uppgift ha fästs i stängslet som omgärdar förskolan och en lyktstolpe på andra sidan gångbanan.

– Jag fick dit och frågade vad de höll på med. Då var de uppkäftiga och sade åt mig att sticka och att jag inte hade med saken att göra, säger kvinnan till tidningen.

Efter att hon konfronterade de två anmälde hon direkt händelsen till polisen. Hon filmade också en sekvens från tilltaget.

– När jag sade att jag skulle ringa polisen så stack de, men de lämnade kvar ståltråden, berättar kvinnan som även säger att två andra personer blev vittnen till händelsen.

Annons

Personerna som spände upp ståltråden ska enligt kvinnans signalement vara pojkar mellan 15 och 17 år och hon ska ha sett dem vid tidigare tillfällen.

Hans Lippens bekräftar att anmälan har kommit in och han ser mycket allvarligt på brottet. Rubriceringen i nuläget är allmänfarlig vårdslöshet.

— Men blir någon skadad kan det handla om misshandel eller till och med grov misshandel. Egentligen kan det bli hur allvarligt som helst, i värsta fall kan någon dö om det vill sig illa och tråden inte går av, säger han.

Enligt kvinnan ska tråden ha suttit omkring en och en halv meter över marken. Någon hade i värsta fall kunnat bli halshuggen om man passerat på cykel i hög fart.

Kvinnan filmade händelsen. Filmen blev tillsammans med ståltråden överlämnad till polisen i Skövde som bevismaterial.

Polisen hade vid 23.30-tiden på fredagskvällen inte gripit några misstänkta personer.

FOTNOT: Filmsekvensen är endast tre sekunder lång.