Vet du mer? Har du bilder?
Tipsa

Räddningstjänsten fick larmet vid sex-tiden på morgonen. En väktare larmade om branden när hon såg svart rök från byggnaden. Ingen person ska då ha befunnit sig i byggnaden enligt insatsledaren Peder Svensson.

Förskolan var övertänd och branden fullt utvecklad. Peder Svensson insåg tidigt att byggnaden inte skulle gå att rädda.

— Det kommer bli en totalskada på denna förskola, sa han ett par timmar efter det att larmet kommit in.

— Det är en besvärlig brand. Taket är gjort av plåt och vi har svårt att komma åt, sa han också.

Räddningstjänsten kämpade även med att dämpa branden så att den inte spreds till närliggande byggnader. Förutom räddningstjänstens personal har även polis och ambulanspersonal funnits på plats. Enligt Peder var det ingen som kommit till skada under förmiddagen.

Annons

Kraftig rök uppstod i samband med branden och lade sig som en dimma över området. Räddningstjänsten uppmanade boende i närheten att undvika den giftiga röken och hålla fönster och ventiler stängda.

Släckningsarbetet har pågått länge och kring klockan 10 på förmiddagen brann huset fortfarande rejält.

— Det är en förväntad händelse när branden är så pass kraftig, sa Peder.

Huset fick därefter brinna ner till grunden under kontrollerade former.

Polisen spärrade under morgonen av hela Odengatan för att hålla allmänheten på avstånd. Detta på grund av röken och för att brandmännen skulle kunna arbeta i lugn och ro på platsen.

Senare lämnade polisen och då tog väktare över bevakningen vid brandplatsen.

— Det är för att obehöriga inte ska röra sig där eftersom vi senare kommer att göra en teknisk undersökning, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand och kommer, så fort räddningstjänsten är färdig med släckningsarbetet, spärra av platsen för den tekniska undersökningen. Räddningstjänsten beräknar att man kommer behöva stanna på platsen större delen av tisdagen.

Urd är Falköpings äldsta förskola, men lade ner för en tid sedan. Planen var dock att kommunen skulle starta förskola i byggnaden igen, om bara några få dagar.

LÄS MER: Linnea larmade om branden