– Det blir bara bättre för varje år och ryktet om mässan sprider sig, förklarar arrangören Albert Khalaf.

Öl- och whiskymässan arrangerades för fjärde gången. Konceptet är sig i stort sett likt jämfört med de tidigare, vilket innebär att 30 utställare fanns på plats i Valhall under fredag och lördag och erbjöd såväl lokalt producerade ölsorter som maltdrycker från välkända skotska tillverkare och svenska producenter, samt tilltugg i form av diverse delikatesser.

Albert Khalaf arrangerade mässan tillsammans med Bengt Carlsson från Maltdryckens Vänner. Av allt att döma har de skapat en arena som passar både publiken och utställarna.

Läs mer: Mässa med mängder av öl och maltdrycker

Läs mer: Dags för öl och whisky igen

Här fanns idel glada miner och stämningen var på topp. Det fanns whiskyprovning och ölprovning för finsmakaren och den som blev hungrig kunde prova på gourmetvarianten av oliver i olika storlekar och med olika fyllning, eller charkuterier från Italien, och ost. Viktiga smakbärare till de ädla dryckerna.

Albert Khalaf fanns förstås också på plats och var mycket nöjd över att mässan lockade folk från såväl Skövde som grannkommuner, Jönköping och Västsverige.

Annons

Mest stolt var han kanske över de mikrobryggerier som fanns på plats, samt att man kunde ge smakprov på mycket närproducerat.

– Flera av utställarna har varit här flera år i rad, även om vi försöker att byta ut en del inför varje gång. Det är inte svårt att locka hit producenter.

Det verkar inte heller vara svårt att locka publik, åtminstone inte om man ska gå på antalet besökare.

– Igår kom fler än förra året och i dag, lördag, tror jag vi når närmare två tusen besökare.

Se bildspelet: Här är några av oss som var på mässan: