West side story är en klassisk kärlekshistoria. Den bygger löst på Romeo och Julia och handlar om tjejen och killen, som kommer från två konkurrerande gäng i New York. De blir kära i varandra och trotsar allt och alla för att få vara tillsammans.

Sverigespremiär -62

Musikalen hade urpremiär 1957, några år senare kom musikalfilmen och i Sverige hade den scenpremiär för allra första gången 1962.

I Skövde har den genom åren satts upp flera gånger, men aldrig av Revymakarna - trots att de hunnit med över 66 uppsättningar sedan starten. Förrän nu då.

Fullsatt premiär

På trettondagsafton var det premiär på Skövde stadsteater. Inför en fullsatt salong bjöd den 24 personer starka ensemblen på en musikal där sång- och dansnumren avlöser varandra. Det är många starka känslor, ilska och glädje, kärlek och hat, när ungdomarna möts.

Annons

Premiärnerverna skymtade då och då, men med ett varmt stöd från publiken bars skådespelarna fram.

Musiken i West side story är välbekant för många, till musikalen skapade kompositören Leonard Bernstein klassiker som Maria, America och I feel pretty. I Revymakarnas uppsättning bjuder flera skådespelare på härlig skönsång och flera ger också prov på sin dansförmåga.

Simon Janefur Lööf, som spelar gängledaren Riff i Jets, är häpnadsväckande vig, något han gav prov på flera gånger.

I de andra huvudrollerna ses bland annat Elias Westergren (Tony), Amanda Nilsson Bornhall (Maria), Linnea Rydkvist (Anita) och Erik Liss (Bernardo).

För regin står Skara skolscens chef, Bo Westerholm, och koreograf är Judith Martinez Åkesson. Producent är Ulf Ekström.

West side story ges i Skövde kulturhus under tio föreställningar i januari och februari. Den sista föreställningen hålls den 4 februari.