Magnus Frisk går in på sin 24:e (!) säsong som tränare för Skövde HF. Och många har undrat hur länge han egentligen kommer att stanna på sin post.

Skövde tar åttondeplatsen

Här är SHE-lagens egna tips om hur SHE kommer att sluta:

1) H65 Höör

2) ..

Skövde tar åttondeplatsen

Här är SHE-lagens egna tips om hur SHE kommer att sluta:

1) H65 Höör

2) Sävehof

3) Lugi

4) Skuru

5) Kristianstad

6) VästeråsIrsta

7) Boden

8) Skövde HF

9) BK Heid

10) Önnered

11) Skara

12) Team Eslöv

På upptaktsträffen i Malmö fick den rutinerade Skövde HF-tränaren om han hade kunnat tänka sig att träna ett annat lag.

- Ja, får jag välja vilket lag jag vill? Jag vet inte, men varmare breddgrader hade varit härligt, svarade Frisk som fick den skämtsamma följdfrågan om Qatar hade kunnat vara ett alternativ.

- Får bara se till att det är en bra fallskärm också, sa SHF-tränaren.

Annons

Men i Skövde lär han stanna i åtminstone en säsong till. Och trots att Skövde HF har bytt ut stora delar av truppen och tappat en del rutin ser motståndarlagen Frisks gäng som ett av de givna slutspelslagen.

SHE-konkurrenterna tippar nämligen Skövde som åtta i serien. En av spelarna han hoppas få se ta mer ansvar är den nya lagkaptenen Tilda Olsson.

- Jag trivs bra med det ansvaret och tycker att det är roligt. Som spelare strävar jag efter att få så mycket ansvar och speltid som möjligt, så det känns bra, sa Olsson.

Den största förändringen kan ha skett på målvaktssidan där Viktoria Börjesson har lämnat och Annie Linder kommit in.

- Vi har inte två jämbördiga målvakter från start, som vi haft tidigare. I år är Hanna Edvardsson uttalad förstamålvakt så ett stort ansvar ligger på henne, sa Frisk.

Desto dystrare prognos fick Skara HF ta emot. Fjolårets nykomling tippas hamna näst sist och därmed behöva kvala sig kvar igen.