LÄS MER: Utdömd av läkare – men Alexandra vägrade ge upp: ”Jag var inte färdig”

Det blåser positiva vindar i Skara HF. Laget har tre raka matcher utan förlust, två segrar och ett kryss.

– Vi har kommit igång och tagit lite poäng på slutet. Det känns som att vi har börjat tro mer på det vi gör samtidigt som en del spelare har höjt sig rent prestationsmässigt, säger Skara HF-tränaren Magnus Frisk.

På tisdagen väntar en viktig streckmatch i derbyt mot Skövde HF, som har förlorat flera matcher i rad och hamnat på fel sida slutspelsstrecket.

– Jag tror att de (Skövde HF) kommer med mycket vilja som de kan dra nytta av i matchen. Det bör ju leda till att de blir mer fysiska och spelar ett spel som är mer inriktat mot att vinna individuella kamper.

LÄS OCKSÅ: Skara HF-profilen slutar

Avgörande match

Skövde har emellertid bara en poäng upp till Skara, som i nuläget sitter på den åttonde och sista slutspelsplatsen i SHE-tabellen. Vid seger i tisdagens derby skulle Skara HF befästa sin slutspelsplats och skapa större utrymme ner till bottenlagen.

Annons

– Det här är en match som kan avgöra säsongen men riktigt så drastisk vill jag inte vara. Spelarna känner varandra mer än vanligt men när matchen väl är igång påverkar inte det, säger Frisk, som gick vinnande ur det senaste derbyt i sin återkomst till Arena Skövde.

– Vi stod för en jämn insats och hade inga dippar i förra derbyt. Om vi kan hålla den nivån igen blir det bra. Jag tycker att vi har börjat våga ta risker och spelat bättre anfallsspel på sistone.

Möts i rätten

Bara timmar efter derbyt möts Magnus Frisk och Skövde HF igen - men då i rätten. Frisk vill att klubben ska betala ett allmänt skadestånd på 40 000 kronor. Skövde HF bestrider dessa ersättningskrav.

– Matchen och det som sker i domstolen är två vitt skilda saker som inte har med varandra att göra. Jag låter inte det ena påverka det andra. Det låter allvarligare än vad det är.

LÄS MER: Då går Magnus Frisk och Skövde HF upp i tingsrätten

Två spelare borta

I Skaras trupp saknas två spelare inför matchen mot Skövde.

– Amanda Thorp är fortsatt inte disponibel och Alice Nyfjäll är ju skadad sedan tidigare. Annars är samtliga spelare tillgängliga.

I derbyt kommer spelet på egen planhalva bli extra viktigt.

– Vi är inget lag som vinner på skönlir, utan vi måste fajta till oss poäng. På senare tid har defensiven varit bättre. Starkt försvars- och målvaktsspel skapar trygghet och är bra grunder att ha med sig, avslutar Magnus Frisk.

LÄS MER: Albertssons fem rubriker efter Skara HF:s derbyseger