Förra säsongen var turbulent för Skövde HF. Laget drogs med interna problem, åkte ut i kvartsfinal mot H65 Höör och tappade nyckelspelare som Sara Johansson och Tilda Matthijs. Inför den stundande säsongsstarten har laget knutit till sig många unga nyförvärv och kan blicka tillbaka på en bra försäsong.

— Det har varit som en försäsong brukar vara, många möra kroppar och blandade resultat. Vi har tagit med oss mycket positivt och fått ihop laget bra, säger Magnus Frisk.

SHF kommer att trycka på försvarsspelet och ett snabbt uppbyggnadsspel.

— Ambitionen är att släppa in så lite mål som möjligt och försöka få så enkla mål som möjligt. I uppställt anfallsspel tror jag att vi kommer få det svårt mot de flesta lagen. Det gäller att vi spelar snabbt när fysiken inte riktigt räcker till där.

Kommer bli tufft

Många tunga namn har lämnat laget - och ersatts av yngre förmågor.

— Det finns inte riktigt den rutin i laget som vi hade i laget under fjolårssäsongen. I år satsar vi mer på att utveckla unga talanger och bygga för framtiden. Det kommer att bli en tuff säsong för oss, men vi har en stor utvecklingspotential i laget och spelar stundtals riktigt bra handboll.

Hur laget kommer att stå sig i SHE är svårt att säga, enligt Frisk.

Annons

— Vi måste vara försiktiga med målsättningar och krav. I och med att vi har en så pass ung trupp så blir det svårt att veta hur vi står oss. SHE känns ovanligt jämn i år och vi kommer få kriga för varje poäng. Målsättnigen är att ta oss till slutspel och om vi får ihop laget och håller en jämn nivå så kan det gå vägen.

Vår handbollsexpert Kjell E Larsson tippar er sjua i tabellen, är han på rätt spår?

— Det tycker jag verkligen. Vi siktar på att hamna runt en 7-8-plats, men det är väldigt små marginaler både till botten och toppen av serien. De första matcherna blir väldigt viktiga för oss, då kan vi få en mer klar uppfattning om hur vi kommer att stå oss i serien. Men jag tror inte att vi kommer komma upp i samma nivå som exempelvis Sävehof.

På onsdagskvällen är det dags för seriepremiär. Skövde HF tar då emot VästeråsIrsta på hemmaplan.

— Det kommer bli en väldigt svår match. Västerås är i ungefär samma sits som vi är, med många nya spelare. Samtidigt så har de varit stabila i många säsonger nu och känns något starkare än oss på pappret.

Skövde HF:s matcher i SHE:

Ons 13/9 VästeråsIrsta (hemma)

Ons 20/9 Eslöv (borta)

Lör 7/10 Lugi (h)

Lör 14/10 Skara (b)

Lör 21/10 Heid (h)

Sön 29/10 Boden (b)

Ons 1/11 Önnered (h)

Lör 11/11 Sävehof (b)

Tors 16/11 Skuru (h)

Ons 20/12 Kristianstad (b)

Fre 29/12 Höör (h)

Sön 7/1 Höör (b)

Lör 13/1 Kristianstad (h)

Lör 20/1 Skuru (b)

Tors 25/1 Sävehof (h)

Lör 3/2 Önnered (b)

Fre 9/2 Boden (h)

Lör 17/2 Heid (b)

Ons 21/2 Skara (h)

Sön 4/3 Lugi (b)

Lör 10/3 Eslöv (h)

Tors 15/3 VästeråsIrsta (b)

LÄS MER: Frisk på spexhumör – skämtade om nytt jobb i Qatar