För en vecka sedan fick Magnus Frisk, 52, reda på att det här blir hans sista säsong som tränare i Skövde HF.

Beskedet har väckt många känslor hos så väl Magnus Frisk själv som hans spelare. I tisdags berättade spelare anonymt för Skövde Nyheter att de fick läsa om beskedet i tidningen - vilket väckte stor irritation i delar av spelartruppen.

Magnus Frisk själv berättade öppet om sin besvikelse för bland annat SR Skaraborg och SLA och tyckte att styrelsens argument till varför han inte fick förlängt var för tunt.

Skövde Nyheter har pratat med huvudpersonen som fortfarande är frågande och undrande till styrelsens beslut.

– Det känns som att det finns någon form av agenda som inte kommer fram. Det är så jag känner. Jag har väldigt svårt att tro att en tränare får gå och att man inte har någon lösning klar. Det är svårt att förstå att man går till väga på det sättet, säger Magnus Frisk till SN.

Den 52-årige tränaren menar att det egentligen inte är konstigt att han inte får förlängt kontrakt - men tycker det är uppseendeväckande att beslutet inte föregåtts av någon dialog med honom.

- Det jag kan känna är att det finns folk som gör det till en maktkamp från den ena sidan, som vill att jag ska försvinna från min position. Att man tar det här beslutet under bordet, i fullständigt mörker, är ganska märkligt. Man har fattat ett kliniskt beslut på grunder som jag inte har fått svar på.

Det pratades om nytändning?

- För mig är nytändning något man får på kort sikt och det behöver man när lågan har slocknat. I år har laget visat att man har en låga som brinner och vi har lyft oss trots att vi haft låga förväntningar på oss.

Skövde Nyheter var först med att kunna berätta om att Magnus Frisk inte kommer få fortsatt förtroende i Skövde HF. En nyhet som kom dagen innan lagets möte med Skuru, en match SHF förlorade efter att ha vunnit fyra raka matcher.

Enligt Magnus Frisk var tajmingen inte helt slumpmässig.

- Det här är ingen tillfällighet. Det här beskedet läcker ut på en söndag och det känns som att någon har planerat det, säger Frisk som inte vill peka ut någon specifik person.

- Hade vi haft fyra, fem raka torsk så hade det här beslutet varit en nytändning för oss kanske. Men då gör man något direkt. Här lägger man i stället krokben för hela truppen och man tar en ganska stor risk. Har man haft noll dialog så kan man inte räkna med att ett sånt här beslut tas med öppna famnar, säger Frisk.

Men att du säger att någon medvetet gått ut med det här är ganska magstarkt?

- Jag säger inte att det är något som styrelsen har planerat. Däremot tror jag att det inte bara är tillfälligheter att det kommer ut när det kommer ut. Hade man velat att det här beslutet skulle ha kommit snabbare fram till mig så hade man levererat det snabbare.

Beslutet om Frisk togs på styrelsemötet den 12 november. Magnus Frisk fick beskedet tre dagar senare, onsdagen den 15 november. Dagen efter spelades matchen mot Skuru.

- Jag kan inte veta att det är någon styrelseledamot och det är inget jag uttalar mig om och det är det viktigt att du skriver. Någonstans tror jag bara att folk pratar med folk. Jag tror inte att allt stannar i styrelserummet, värre än så är det inte.

Har du känt dig motarbetad?

Annons

- Absolut inte motarbetad. Det är inte rätt ord. Jag är van vid att sköta mig själv, eller att vi kring A-laget sköter det som har med elitverksamheten att göra. Det är inga konstigheter. Tidigare år har vi haft en mer frekvent dialog med styrelsen. De två senaste åren har det varit nästan ingenting. Den tidigare ordföranden hade jag en tajt dialog med och det bör man nog ha när man är en liten förening.

Magnus Frisk säger också att han medverkat på ett styrelsemöte "på två eller tre år" och att han inte blivit efterfrågad att närvara på något under den tiden.

Han menar vidare att dialogen som "makthavarna i Skövde HF visat anstår inte en elitstyrelse".

- Sen ska ju inte jag ha en dialog med alla i styrelsen hela tiden.

Skulle du vilja säga att det är frostigt mellan dig och ordföranden Anders Löfvenborg?

- Vi har inte haft en frostig relation tidigare. Det här beslutet vilar på en grund som jag inte har fått någon ytterligare förklaring till. Det är nytändning för laget och förnyelse som de pratar om.

Hur mår du i dag med tanke på allt som hänt den senaste veckan?

- Jag har varit inställd på att det här mycket väl kan vara min sista säsong i Skövde HF. Kanske en del mot bakgrunden av att jag inte känt av någon dialog, eller atmosfären, om man ska kalla det för det.

Flera av dina tidigare spelare har uttryckt stöd för dig, precis som delar av den nuvarande truppen som vi har pratat med. Hur känns det?

- Det är jättetrevligt och det tackar jag för. Jag har haft många spelare som kommit och gått genom åren och känner att jag inte har dålig relation med någon. Jag kan möta folk på stan och gå med högburet huvud.

Skövde HF har pratat om att behålla dig i föreningen. Hur ser du på det?

- Märkligt att de inte har fört någon vidare dialog med mig om det direkt. Det var ju inte förslaget från start, det beslutet brukar man ju ta direkt. Hade man haft såna idéer skulle man ha sjösatt dem för ett tag sen.

Så du har inte hört något om de planerna?

- Jo, men efter vårt möte har jag inte hört nåt mer om det. Därför vet jag inte hur klubben tänker. Det kan hända att de kommer med något förslag som kan vara intressant ur mitt perspektiv. Men det beror också på om de löser tränarfrågan. Om jag ska sitta med vill jag veta vad som kommer att hända. I dagsläget vet jag egentligen ingenting.

Hur kan den här påverka lagets prestation den här säsongen?

- Det har jag inte riktigt tänkt på. Nu har vi uppehåll i några dagar till, sen sätter vi igång och tränar snart igen. Återigen får vi lägga fokus på sånt som vi inte vill fokusera på. Man ska jobba med såna här spörsmål i stället för spelet och det kan störa en del tycker jag. Det är inne i ett läge där vi inte vet var det tar vägen. Det finns en stor sannolikhet att det kanske inte kommer att märkas över tid.

Ett namn som dykt upp som din potentiella efterträdare är Jerker Nyman. Hur ser du på det namnet?

- Jag känner Jerker lite och har inte så mycket koll på det. Jag skulle vilja vända på det och hoppas att klubben så snart som möjligt presenterar hur de tänker på framtiden. Vilket namn och vem som ska göra vad. Hur jag ser på de olika alternativen är inte så intressant.

Känner du någon oro för klubbens framtid?

- Oro? Finns ingen anledning att känna oro. Ingen är oumbärlig. Allting har ett slut och när en dörr stängs så öppnas andra dörrar.

Finns det något kittlande i att du ändå får chansen att se dig om efter en ny utmaning?

- Jo då, inget ont kommer utan att föra något gott med sig. Att jag fått vara här i så många år är något jag får vara tacksam över. Jag har tackat nej till många erbjudanden genom åren och det har sammanfallit med att jag har trivts bra, haft en bra roll och prioriterat familj och vänner. Det finns annat i livet än handboll.

Kan du tänka dig att sadla om?

- Ja, herregud! Jag är öppen för ganska mycket. Men jag har en ålder på 52 år så jag kan inte investera massor av tid i något helt nytt.

Tidningen har varit i kontakt med Skövde HF:s ordförande Anders Löfvenborg som inte vill kommentera Frisks uttalanden.