Det var på en utav de förberedande träningarna inför toppmötet med HK Malmö som olyckan var framme för Axel Franzén.

– Jag satte en spärr och sen när jag skulle springa därifrån så tryckte jag ifrån med högerbenet och det var då det högg till. Det var som att någon stack upp en kniv i baksidan.

Det visade sig att det var en bristning i senan i baksidan och efter närmare undersökningar under fredagen blir han nu borta från spel i minst fyra veckor.

– Jag kunde inte stödja på det när jag gick av. Som tur var var Annelie (Hallqvist, sjukgymnast) där och kunde linda direkt. Hon konstaterade att skadan inte var i fästet utan i själva muskeln.

LÄS MER: Thurins målkavalkad: ”Skönt för mig och laget”

Under den inledande delen av säsongen har den snart 22-årige Lysekilsfostrade mittsexan fått mer förtroende än i fjol.

– Jag har fått betydligt mer speltid än vad jag trodde med tanke på att Adam (Samuelsson) har varit så bra. Men det har väl sporrat mig till att verkligen ta plats och komma vidare i min handbollsutveckling. Jonas (Wille, tränare) har verkligen hjälpt mig mycket. Han har kommit med tips på detaljer i spelet som man inte har tänkt på själv.

Annons

Med sju omgångar spelade så leder IFK Skövde en haltande handbollsliga. När Franzén intog en plats som åskådare mot Malmö gladdes han än mer av hur hans lagkamrater presterade.

LÄS MER: IFK Skövde fortsätter imponera – spelade ut toppkonkurrenten

– När man suttit nu suttit på läktaren har man blivit imponerad. Det är en helt annan grej att se på spelet därifrån än nere vid plan. Man känner också vilken energi publiken ger. Det blir ju så när vi presterar. Då kommer publiken.

Kunde du föreställa dig att ni skulle leda handbollsligan efter sju omgångar?

– Jag trodde inte det skulle gå så här bra. Jag hade inte riktigt koll på de nya killarna och vad de var för spelartyper. Hanisch (Richard) visste jag var bra med tanke på att han varit proffs i så många år. Jämför man med förra året är det mycket proffsigare – de spelarna som kommit in är proffsigare. Det känns som jag och många av de andra som varit här sedan tidigare har tagit efter.

Kan du utveckla vad det är ni tar efter?

– Det är lite hur man förbereder sig inför match och lite såna grejer.

KRÖNIKA: "Därför är IFK Skövde bättre nu än på länge"