IFK Skövde reste till Göteborg för att försöka knipa två poäng mot Redbergslids IK. Rex Blom saknades i laguppställningen som skadade båtbenet i senaste omgången och är gipsad i tolv veckor framöver, det meddelade IFK Skövde på sin hemsida tidigare i veckan.

Matchen var jämn till en början. 8–8 var ställningen efter drygt 16 minuter. Därefter gjorde RIK tre snabba mål och tog kommandot.

Halvtidsresultat: 18–16.

Hemmalaget inledde den andra halvleken lika starkt som de avslutade den första. Skövde hade svårt att komma åt RIK:s anfallsspel och så fort IFK gjorde mål framåt rasslade det även bakåt när göteborgarna kontrade effektivt.

– Det är många spelare med nya roller och vi har inte ett så brett stall att man kan kräva att de som kommer in ska göra det lika bra som de som har spelat på denna nivån i tio år, säger Jonas Wille.

LÄS MER: Ersättaren om det tunga ansvaret: ”Det var tufft i dag”

När 13 minuter återstod hade "De vita eleganterna" avancerat till en sjumålsledning – 30–23 – och uppförsbacken var brant för Skövde.

Och övermäktigt blev det. RIK tokdominerade avslutningen och vann till slut med 38–29.

– Det var en dålig dag. Resultatet ljuger lite för vi får inte igång målvakterna så som vi har fått tidigare. Men vi har inga ursäkter. Vi har den trupp vi har och i dag var RIK bättre än oss. De blir bättre och bättre hela tiden medan vi blir sämre och sämre ju längre matchen lider, säger Jonas Wille.

Annons

Matchfakta

Redbergslids IK–IFK Skövde

38–29 (18–16)

Mål, IFK: Richard Hanisch 6, Rasmus W..

Matchfakta

Redbergslids IK–IFK Skövde

38–29 (18–16)

Mål, IFK: Richard Hanisch 6, Rasmus Wremer 5, Jack Thurin 4, Kristian Svensson 3, Matias Helt jepsen 3, Adam Samuelsson 3, Christopher Hedberg, Adam Drebin, Jesper Jensen.

Publik: 1025