Det är en medtagen Niclas Blomqvist som tidningen pratar med. Det är tisdag eftermiddag och han har inte ätit på hela dagen eftersom han väntar på att bli opererad ännu en gång.

Den första operationen gjordes på söndagsnatten efter att han hade förts till Skaraborgs sjukhus i Skövde.

– Men det blev inte riktigt bra så det blir en operation till, berättar han.

Efter omständigheterna mår han dock väl och han konstaterar att han hade en väldig tur i oturen. Kulan gick genom en muskel och missade de stora blodkärlen. Om inte så hade skett hade utgången kunnat bli en helt annan.

Niclas berättar om söndagskvällens händelseförlopp, om hur han och en anställd hade gjort sig redo för att gå hem vid 20.30-tiden.

Annons

– Då rusade det in en maskerad kille som ropade: "Det här är ett rån! Öppna kassaskåpet!". Men jag hade precis larmat på innan så det började tjuta. Då vrålade han till mig att jag skulle stänga av.

Men Niclas förklarade att det var för sent och att polisen redan var på väg. Han beskriver hur rånaren viftade med vapnet, som Niclas uppfattade som en leksakspistol, och att han tog chansen att slänga sig på rånaren när vapnets mynning var riktad bakåt.

– Det blev en brottningsmatch och när jag låg på honom brann skottet av. Då tyckte jag inte att det gjorde särskilt ont utan sa till honom att polisen kommer snart. "Spring för fan, fort härifrån" sade jag. Då blev han helt ställd, men sprang iväg.

Medan "brottningsmatchen" pågick sprang Niclas anställda ut på lagret och gömde sig. Därifrån ringde hon polisen. När hon kom tillbaka var rånaren borta, medan Niclas låg blödande på golvet. För att stoppa blodflödet gjorde hon ett tryckförband med sin tröja.

Niclas Blomqvist räknar med att "köra på som vanligt" när han kommer tillbaka, även om det nog kommer att dröja innan han arbetar kväll.

– Det känner jag mig inte särskilt sugen på just nu. Det är en speciell känsla alltså, det är svårt att förklara.

Krishjälp och stöttning kommer han få och han har redan fått massor av respons från allmänheten, något han är mycket glad och tacksam över.

Kontakten med polisen upplever han också som mycket positiv.

– Det har fungerat jättebra. De jobbar för fullt och jag har goda förhoppningar om att de tar rånaren. Det är viktigt att han åker fast så ingen annan skadas. Skjuter man med vapen ska man inte vara ute.