Läs också: Black och Edvardsson visade vägen i Skövde HF:s seger

Det var redan på förhand en förväntat tuff match för Skövde HF.

Gäster under fredagskvällen var Höörs HK, tabelltvåa med idel segrar den här säsongen. Med ytterligare poäng i Skövde skulle de inte bara förlänga den sviten, utan även ta tillbaka serieledningen från Skuru IK.

Något de även skulle komma att göra.

Skövde HF stod till en början emot bra och höll jämna steg med Höör. 1–1 och 2–2, liksom 5–5, var alla ställningar i matchen under matchens första tio minuter.

Efter en kvart spelad av matchen började dock Höör dra ifrån, satte några snabba mål medan målvakten Jannike Wiberg stod för ett gäng parader.

Därmed gick Höör till halvtidsvila med en stabil ledning, 11–16, vilket de tog tillvara på i andra halvlek.

Möjlig skada på Black

23–34 slutade matchen efter att Höör dragit ifrån ytterligare, utnyttjat en handfull fina kontringar och Wiberg fortsatt att storspela. Därmed går Höör alltså upp i serieledning.

– Det är ju ett steg fram ifrån senast, säger Skövde-tränaren Rasmus Poulsen efter matchen och hänvisar till förra mötet lagen emellan då de förlorade med 37–21.

Annons

– Jag tycker att vi spelar mer som ett lag, vi arbetar ihop. Sedan är det som det är, vi behöver utvecklas som lag. Men den här matchen är ett bra steg i rätt riktning. Vad vi vann? Vi vann när det gäller utvecklingen, vi tar ett steg som lag. Det är positivt.

För Skövdes del gör förlusten att de ligger kvar under strecket för kvalspel till SHE. Men det var inte det enda möjliga bakslaget i matchen.

I den andra halvleken skadade Olivia Black – en av lagets stora poängmaskiner – sitt vänstra knä, låg kvar i smärtor i ett par minuter och utgick med ett omlindat knä.

Hur allvarlig skadan är återstår att se.

– Jag har egentligen inte någon koll på vad situationen är. Oftast kan man inte se något här och nu. Vi får se vad tiden visar. Det positiva är att de som står bakom står klara att ta chansen. Så vi hoppas på det bästa för henne eller så kör vi på med de vi har, säger Poulsen.

Skövde HF–Höörs HK

23–34 (11–16)

Målskyttar, Skövde: Sofia Berggren (3), Nora Jakobsson Van Stam (4), ..

Skövde HF–Höörs HK

23–34 (11–16)

Målskyttar, Skövde: Sofia Berggren (3), Nora Jakobsson Van Stam (4), Cecilie Specht, Emma Wahlström (3), Anna Dahlström (2), Elma Örtemark (4), Olivia Black (2), Filippa Nyman, Isa Franzén, Hannele Nilsson (2).