Efter en formsvacka på fyra matcher hade Skövde IK ryckt upp sig. Två raka vinster, mot Surhammars IF och IFK Arboga, hade fört SIK på rätt spår igen.

Inför onsdagens bortamatch mot Malungs IF fanns det därmed fortfarande ett litet hopp för Skövde att vinna serien, att ta sig förbi Lindlövens IF och Forshaga IF och tillbaka upp i topp.

Så dock inte längre. Kvällens resultat gick inte Skövdes väg.

I Alingsås var det Skövde som kontrollerade den första perioden. Redan efter några minuter gjorde Alexander Henriksson 0–1 och efter en Malung-kvittering återställde Oskar Back ledningen.

Kan varken gå upp eller ner

Den tappade Skövde dock snabbt. I den andra perioden tryckte Malung in såväl 2–2, 3–2 som 4–2. Tre mål som gjorde att Malung vände matchen och till slut vann med 5–2 efter ytterligare en kasse i den tredje perioden.

– Jag tycker att vi förlorar matchen i den andra perioden. Vi börjar helt okej, en spelmässigt jämn match. Men i den andra perioden blir vi lite bekväma, spelar lite omständigt och Malung tar tillvara på chanserna de får. I tredje perioden försöker vi rycka upp oss, går för en kvittering och har lägen för att lyckas. Men vi gör inte det i dag, säger SIK-tränaren Johan Hellström efter matchen.

Resultatet gör samtidigt att Skövde IK med två matcher kvar av hockeyettans fortsättningsserie inte kan ta sig om Forshaga. De sistnämnda lyckades nämligen få med sig en poäng borta mot Arboga under samma tid som Skövde förlorade i Malung.

Annons

Således är chansen till seriesegern och biljetten till uppflyttningsplayoff alltså borta för Skövde IK.

Åt det andra hållet är avståndet ner till bottenstrecket även tillräckligt stort för att undvika nedflyttningskval.

"Får avsluta snyggt"

Därmed är det ingenmansland och två matcher kvar av säsongen som gäller för Skövde IK: Forshaga hemma på söndag och Kumla HC borta om en vecka.

– Två matcher kvar. Vi får avsluta snyggt, konstaterar Hellström.

Är det så du ser på det eller finns det någon form av besvikelse över att hoppet är ute?

– Jamen det är klart att det finns en besvikelse och en tomhet. Man vill ju givetvis vara med i racet. Men samtidigt så måste vi ha en stolthet i det vi gör. Det är två matcher kvar som vi ska ta oss an helhjärtat.

Hur motiverar du spelarna inför två matcher som egentligen inte betyder någonting?

– Nämen som idrottsman gäller det att ha en stolthet i det man gör. Att man spelar för gruppen och för klubben. Det gäller oavsett när man tar på sig klubbtröjan, då ska det vara 100 procent. Det ser jag som en självklarhet och det förväntar jag mig från mina spelare.

Malungs IF–Skövde IK

5–2 (1–2, 3–0, 1–0)

Målskyttar, Skövde: Alexander Henriksson, Oskar Back.

Sk..

Malungs IF–Skövde IK

5–2 (1–2, 3–0, 1–0)

Målskyttar, Skövde: Alexander Henriksson, Oskar Back.

Skott: 30–42

Publik: 330