På söndag öppnas en ny attraktion i Tidaholm! Den länge och hett eftertraktade uteserveringen vid smedstugorna slå då upp portarna. En av stugorna har renoverats och en golvläggning över Tidan har anlagts. Drätselkammarens ordförande Evald Molin och ingenjör Lars Westermark går i spänning för att få se reaktionen på sin förverkligade idé. Vi tippar att stället kommer att bli välbesökt – en ny samlingsplats både för tidaholmarna och för besökande. Platsen är idealisk. Strandpromenaden utmed Tidan bildar en vacker ram kring området. Och forsens brus verkar som avkopplande bakgrundsmusik.

Ingenjör Lars Westermark på en av broarna till Turbinhusön med kaffestugan och den nya serveringsterrassen som bakgrund.

Seger för popgrabbarna

Kamratpostens tävling för skolpopband blev en seger för fyra unga tidaholmspojkar.

Finalen gick på Liseberg, Göteborg, i onsdags och av de sex deltagande banden utgick Ballantines Generation från Tidaholm som segrare. Kvartetten Håkan Jonsson, Ronny Fransson, Ulf Lundgren och Thomas Sjöqvist kunde med sin rappa version av Lucille erövra juryns hjärtan.

Rekord i maskros?

Årets längsta maskros presenterade V-Bl:s redaktion på onsdagseftermiddagen av Ann-Katrin Falk, 12 år. Praktexemplaret hade den imponerande längden av 73 cm och hade växt hemma i föräldrarnas trädgård på Villagatan 26.

Tidaholm fick besök av raggare

Annons

Natten till annandag pingst fick Tidaholm besök av ett 15-tal raggarbilar från länet. En del störande intermezzon förekom men några polisingripande behövdes ej. Efter cirka en timmes kringåkande i staden begav sig raggarna iväg.

Spritfest slutade illa

Vid en spritfest i en fastighet i Tidaholm på onsdagskvällen råkade en person skada sig illa i ena handen. För att ta sig ut ur den låsta lägenheten slog han sönder en fönsterruta och skar sig därvid elakartat.. Han forslades till Falköpingslasarett, där han fick kvarstanna för vård.

En av deltagarna i festen har anmälts för att ha stulit två flaskor brännvin.